Σκοπιανό - Πρεσάρισμα Ζάεφ σε Τσίπρα - Καμμένο για Πρέσπες: «Τους έχω εμπιστοσύνη»

Παρέμβαση μετά τις χθεσινές δηλώσεις του Έλληνα…

Τσίπρας για δηλώσεις Καμμένου: «Δεν είδα, δεν άκουσα - Όλα καλά»

Αλέξης Τσίπρας | Πάνος Καμμένος: Με μια…

Έλληνες στρατιωτικοί: Ολοκληρώθηκε η ΕΔΕ – Ποιοι θα υποστούν συνέπειες

Λάθη, παραλείψεις, κακοί χειρισμοί – Τι συνέβη…

Την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018 η επιμνημόσυνη δέηση για την απώλεια του Ανδρέα Μπόμη

Ανδρέας Μπόμης: Την Κυριακή 16/12/2018 θα τελεστεί…

Παρέμβαση Καραμανλή στο συνέδριο της ΝΔ – Τι θα πει ο πρώην πρωθυπουργός

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται το φετινό συνέδριο…

Νέες αποκαλύψεις για την αποφυλάκιση του Αριστείδη Φλώρου

Νέες αποκαλύψεις για την αποφυλάκιση του Αριστείδη Φλώρου
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ο ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ENERGA HELLAS POWER ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΠΗΡΕ ΤΟ… ΧΑΡΤΙ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΕΠΑ – ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ

Μόνο με τη βεβαίωση του ΚΕΠΑ αποφυλακίστηκε ο Αριστείδης Φλώρος, ο καταδικασμένος για το σκάνδαλο ENERGA HELLAS POWER επιχειρηματίας, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος».

Όπως αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Χαλκίδας δεν είδε τον πλήρη φάκελο, αλλά μόνο τη βεβαίωση του ΚΕΠΑ. Από την πλευρά του, ο Αριστείδης Φλώρος υποστηρίζει ότι εξετάστηκε κανονικά.

Στις 25 Ιουλίου, ο Αριστείδης Φλώρος είχε εκτίσει το ένα πέμπτο της ποινής των 21 ετών που του είχε επιβάλει το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων και είχε ξεκινήσει τις διαδικασίες για αίτηση αποφυλάκισής του, αφού ήδη από τον Ιούνιο είχε στα χέρια του βεβαίωση του ΚΕΠΑ που βεβαίωνε αναπηρία σε ποσοστό 70%. Τελικά, η αίτησή του συζητήθηκε στις 20 Αυγούστου στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Χαλκίδας, που είδε μόνο τη βεβαίωση του ΚΕΠΑ και όχι τον πλήρη φάκελο.

4540930

«…Εκ της από 14-6-2018 γνωστοποίησης αποτελέσματος πιστοποίησης αναπηρίας της Διεύθυνσης Ιατρικής Αξιολόγησης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ κατόπιν αξιολογήσεως από την Πρωτοβάθμια Υγειονομική Επιτροπή του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) συνάγεται ότι το ποσοστό αναπηρίας του ως άνω κρατούμενου ανέρχεται σε ποσοστό 70%, χρονικής διάρκειας από 26-4-2018 έως και 30-4-2020 και ως εκ τούτου πρόσκαιρης αναπηρίας», αναφέρουν οι δικαστές στην απόφασή τους που φέρνει στο φως ο «Ε.Τ.» της Κυριακής και καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι ο κρατούμενος πρέπει να αφεθεί ελεύθερος.

«Επομένως, εφόσον συντρέχουν οι τυπικές και ουσιαστικές προϋποθέσεις, πρέπει να διαταχθεί η απόλυση του κατάδικου αυτού, υπό τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα μέχρι τη λήξη του υπολοίπου της ποινής του». Σύμφωνα με τη σχετική διάταξη που περιγράφεται αναλυτικά στο έγγραφο του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, σε περίπτωση πρόσκαιρης αναπηρίας ο κρατούμενος πρέπει δύο μήνες πριν από τη λήξη της αναπηρίας που έχει προσδιοριστεί να επανεξεταστεί από ΚΕΠΑ ώστε να βεβαιωθεί αν συντρέχουν οι λόγοι παράτασης της αποφυλάκισης ή αν πρέπει να κρατηθεί εκ νέου.

Μιλώντας στον «Ε.Τ.» της Κυριακής η δικηγόρος του Αριστείδη Φλώρου, Εφη Σάλμα, πρώην εισαγγελέας Πρωτοδικών Σύρου, επισημαίνει ότι η ίδια συμβούλεψε τον 39χρονο κρατούμενο σε διαδικαστικά ζητήματα, ωστόσο, όπως λέει, την αίτηση αποφυλάκισης την κατέθεσε μόνος του χωρίς νομική βοήθεια. «Εγώ προσωπικά τον συμβούλεψα για τη διατύπωση της αίτησης. Στην αποφυλάκιση γίνεται μια αίτηση που λέει “έχω εκτίσει το 1/5 της ποινής μου και προσκομίζω χαρτί ΚΕΠΑ 70%”, τίποτε άλλο. Τη συμπληρώνει ο ίδιος, την υπογράφει ο ίδιος και την πηγαίνει στο διευθυντή της φυλακής μαζί με το χαρτί ΚΕΠΑ, που είναι και το μοναδικό συνημμένο έγγραφο. Ο διευθυντής, όταν τον ρωτήσαμε πότε θα πάει η αίτηση στην Εισαγγελία, είπε “θα το στείλω αύριο, γιατί πριν θα κάνω έναν τυπικό έλεγχο γνησιότητας”. Παίρνει δηλαδή τηλέφωνο στο ΚΕΠΑ και ρωτάει αν υπάρχει αυτό το έγγραφο για το συγκεκριμένο κρατούμενο».

Όπως εξηγεί η κ. Σάλμα, σε καμία περίπτωση ο πλήρης φάκελος δεν υποβάλλεται στο δικαστήριο, ώστε να εξεταστεί η γνησιότητα των εγγράφων. «Ποτέ στο δικαστήριο δεν πάνε οι επιμέρους βεβαιώσεις. Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών δεν μπαίνει σε έλεγχο ποσοστών αναπηρίας. Ο μόνος έλεγχος που κάνει είναι να πάρει πρωτότυπο έγγραφο από το ΚΕΠΑ».

Όσο για την πλαστογραφία εγγράφων και το ερώτημα αν πλαστογραφήθηκαν με το αζημίωτο, η Εφη Σάλμα τονίζει: «Επιφυλάσσομαι γι’ αυτά τα θέματα, καθώς η έρευνα είναι σε εξέλιξη από την Εισαγγελία Διαφθοράς. Ο ίδιος ο κ. Φλώρος δεν είχε τοποθετηθεί ακόμα, θα κληθεί να τοποθετηθεί τελευταίος αλλά αυτά που ακούγονται δεν τα γνωρίζει. Όλα είναι υπό έρευνα». Μετά τη σύλληψή του τον είδε, όπως λέει, στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, ήταν σε κακή κατάσταση και δήλωσε άγνοια. «Θα υποβάλω αίτηση για να λάβω ολόκληρη την αλληλογραφία του ψυχιατρείου των φυλακών Κορυδαλλού με νοσοκομεία και ΚΕΠΑ. Το συζήτησα και με τον Άρη στη ΓΑΔΑ. Ήταν σοκαρισμένος και μου είπε: “Εγώ εξετάστηκα κανονικά, τα προβλήματα υπάρχουν, δεν ξέρω τι έχει συμβεί, πάρε τα έγγραφα να δούμε”».

Με τη συγκεκριμένη απόφαση ο Αριστείδης Φλώρος θα ήταν ελεύθερος μέχρι τον Απρίλιο του 2020, οπότε έπρεπε να προσκομίσει επικαιροποιημένα δικαιολογητικά για να μην επιστρέψει στη φυλακή. Μετά τις αντιδράσεις για την αποφυλάκισή του όμως και τη χιονοστιβάδα αποκαλύψεων που ακολούθησε, έμεινε εκτός φυλακής για 10 ημέρες και συνελήφθη στη Γλυφάδα, καθώς δεν είχε πρόθεση να εξαφανιστεί, σύμφωνα με τη δικηγόρο του.

«Μόνο ύποπτος φυγής δεν μπορεί να πει κάποιος ότι ήταν ο Αρης Φλώρος. Βγήκε από τη φυλακή και πήγε στο σπίτι της φίλης του γιατί, όπως είναι λογικό, ως νέος άνθρωπος έχει μια φίλη. Ούτε μέχρι την Αίγινα δεν πήγε, δεν είχε καμία πρόθεση να φύγει από τη χώρα όπως ακούγεται». Ο άλλοτε υπεύθυνος της εταιρίας Energa καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών τον Φεβρουάριο του 2017 σε κάθειρξη 21 ετών κατά συγχώνευση για υπεξαίρεση, λαθρεμπορία και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος. Ηδη από τότε είχε ζητήσει αναστολή εκτέλεσης της ποινής του λέγοντας στους δικαστές ότι ο εγκλεισμός του θα επιφέρει «την ψυχική και την επιχειρηματική του εξόντωση». Ωστόσο, δεν έπεισε το δικαστήριο, που του έδειξε το δρόμο για τη φυλακή, ενώ του επέβαλε και χρηματική ποινή ύψους 1,5 εκατ. ευρώ.

PHOTO GALLERY