ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Κύκλωμα στις φυλακές μοίραζε πλαστά πιστοποιητικά αναπηρίας για αποφυλακίσεις τύπου Φλώρου!

Κύκλωμα στις φυλακές μοίραζε πλαστά πιστοποιητικά αναπηρίας για αποφυλακίσεις τύπου Φλώρου!

Κύκλωμα που δρούσε και μέσα στις φυλακές χορηγώντας πλαστά πιστοποιητικά αναπηρίας σε κρατούμενους με αποτέλεσμα την παράνομη και πρόωρη αποφυλάκισή τους εντόπισε η εισαγγελική έρευνα η οποία διενεργείται με αφορμή την υπόθεση αποφυλάκισης του επιχειρηματία Αριστείδη Φλώρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αρμόδιες πηγές στο στόχαστρο της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς βρίσκεται υπόθεση άλλου κρατούμενου, ο οποίος εξέτιε ποινή ισόβιας κάθειρξης για ανθρωποκτονία από πρόθεση και άλλα αδικήματα και κατάφερε να αποφυλακιστεί με όρους πριν από λίγους μήνες επικαλούμενος αναπηρία και προσκομίζοντας πιστοποιητικά ιατρικά που ελέγχονται ως πλαστά.

Το ίδιο πρόσωπο φέρεται να εμπλέκεται στο ευρύτερο κύκλωμα χορήγησης πλαστών πιστοποιητικών που οδηγούν σε παράνομες αποφυλακίσεις.

Μάλιστα ο συγκεκριμένος κρατούμενος κυκλοφορεί ελεύθερος, καθώς παρήλθε η προθεσμία μέσα στην οποία μπορούσε να ασκηθεί έφεση κατά του βούλευματος, όπως έγινε στην περίπτωση Φλώρου, όπου μετά από έφεση ανακλήθηκε το πρωτοβάθμιο βούλευμα και ο επιχειρηματίας συνελήφθη και οδηγήθηκε πίσω στις φυλακές Χαλκίδας.

Στο πλαίσιο της έρευνας εξετάζονται τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Διαβάστε επίσης:

Νέα στοιχεία για την υπόθεση Φλώρου - Εντοπίστηκε κι άλλο πλαστό πιστοποιητικό - Μειώνεται κι άλλο το ποσοστό αναπηρίας

Ρoή Ειδήσεων