ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Συνήγορος Γιάννου Παπαντωνίου: Δεν είναι παράνομη η μεταφορά χρημάτων σε δεσμίδες

Συνήγορος Γιάννου Παπαντωνίου: Δεν είναι παράνομη η μεταφορά χρημάτων σε δεσμίδες

Την άποψη πως ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Γιάννος Παπαντωνίου, δεν προέβη σε παράνομη πράξη ως προς τη μεταφορά των χρημάτων σε δεσμίδες, όπως την περιέγραψε στις ανακριτικές Αρχές ο μάρτυρας επιχειρηματίας, υποστήριξε την Πέμπτη (25/10/2018) ο συνήγορός του, Άρης Χαραλαμπάκης.

«Η μεταφορά χρημάτων σε δεσμίδες όπως την περιγράφει ο επιχειρηματίας δεν είναι παράνομη ούτε την αρνείται ο Γιάννος Παπαντωνίου», είπε ο κ. Χαραλαμπάκης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Open και την Έλλη Στάη.

«Το βασικό ζητούμενο είναι από που προέρχονται αυτά τα χρήματα. Αν δεν προέρχονται από παράνομη δραστηριότητα τότε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα», πρόσθεσε ο κ. Χαραλαμπάκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «στόχος της ανακριτικής διαδικασίας δεν είναι να αξιολογήσει τη δικογραφία, αλλά να συλλέξει αποδεικτικό υλικό».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης του, ο κ. Χαραλαμπάκης εξέφρασε εμμέσως πλην σαφώς την έκπληξη του για την απόφαση του ανακριτή να προφυλακιστεί ο Γιάννος Παπαντωνίου καθώς ήδη του είχε απαγορευθεί η έξοδος από την χώρα.

Διαβάστε επίσης:

Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για εξάρθρωση σπείρας διακίνησης μεταναστών - Συνελήφθησαν αστυνομικοί