ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ασφαλιστικά μέτρα κατά του νέου προέδρου του Ερυθρού Σταυρού από τον Οικονομόπουλο

Ασφαλιστικά μέτρα κατά του νέου προέδρου του Ερυθρού Σταυρού από τον Οικονομόπουλο

Την ακύρωση της διαδικασίας με την οποία εξελέγη ο νέος πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΕΕΣ) ζητά ο καθαιρεθείς Νικόλαος Οικονομόπουλος, με την κατάθεση αγωγής και αίτησης ασφαλιστικών μέτρων.

Ο κ. Οικονομόπουλος επιμένει ότι είναι ο νόμιμα εκλεγμένος πρόεδρος του ΕΕΣ. Κατέφυγε στη νομική οδό προκειμένου να επανέλθει η κανονικότητα στον Οργανισμό, όπως υποστηρίζει. Τα ασφαλιστικά μέτρα θα συζητηθούν την Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Ο ίδιος δήλωσε τα εξής: «Σήμερα κατέθεσα αγωγή και αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, που θα συζητηθούν με την διαδικασία του κατεπείγοντος από τα Δικαστήρια των Αθηνών την ερχόμενη Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2019, με σκοπό την ακύρωση της παράτυπης διαδικασίας που εξέλεξε νέο Πρόεδρο Ε.Ε.Σ..

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ., ως νόμιμος εκπρόσωπος του ιστορικού και πανελλήνιας εμβέλειας Σωματείου, οφείλει να τηρεί τη νομιμότητα και ως εκ τούτου είχα την υποχρέωση να καταφύγω στην νομική οδό προκειμένου να επανέλθει η κανονικότητα και το καθεστώς ηρεμίας στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.

Η υποχρέωσή μου αυτή κρίθηκε ιδιαιτέρως επιβεβλημένη λόγω της ιστορικά κρίσιμης για τον Ε.Ε.Σ. χρονικής περιόδου, κατά την οποία, ολοκληρώνονταν οι διαδικασίες, (γεγονός που επιβεβαιώνουν οι πρόσφατες επιστολές εκπροσώπων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ερυθρού Σταυρού), έτσι ώστε ο Ε.Ε.Σ. να οδηγηθεί σε Γενική Συνέλευση, καθ’ ύλην αρμόδια για να αποφασίσει για την περαιτέρω πορεία του Σωματείου μας.

Τον λόγο πλέον έχει η Ελληνική Δικαιοσύνη στην οποία έχω αμέριστη εμπιστοσύνη».