ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ο Σώρρας ζητά να βγει από τη φυλακή: «Είμαι πολιτικός αρχηγός, δεν είμαι ύποπτος φυγής»

Ο Σώρρας ζητά να βγει από τη φυλακή: «Είμαι πολιτικός αρχηγός, δεν είμαι ύποπτος φυγής»

Να αποφυλακιστεί με το σκεπτικό ότι δεν είναι ύποπτος φυγής καθώς «ως πολιτικός αρχηγός, δεν σκοπεύει να εξαφανιστεί από την Ελλάδα», ζήτησε την Παρασκευή (23/11/2018) ο Αρτέμης Σώρρας, ο οποίος όπως υποστηρίζει κατέχει ομόλογα 600 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που μπορούν να σώσουν την Ελλάδα από τα χρέη της.

ΔΙΕΥΡΥΝΕΤΑΙ Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΣ «ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ»

Ο επικεφαλής της «Ελλήνων Συνέλευσις» που ήταν επί 15 μήνες καταζητούμενος, για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, απάτη σε βάρος του Δημοσίου, Τραπεζών και ασφαλιστικών ταμείων και για ξέπλυμα μαύρου χρήματος διεκδικεί μόλις πέντε μήνες μετά την προφυλάκισή του, να αποφυλακιστεί με όρους.

Στο αίτημα αποφυλάκισης που κατέθεσε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, ο Σώρρας υποστηρίζει ότι αδίκως έχει οδηγηθεί στη φυλακή καθώς ήδη «με τα αποδεικτικά στοιχεία που έχει προσκομίσει στον ανακριτή, αποδεικνύει την αθωότητα του».

Ισχυρίζεται επίσης ότι δεν εμφανίστηκε στις δικαστικές αρχές διότι «δεν είχε λάβει γνώση της κλήσης του, καθώς επιδόθηκε σε λάθος διεύθυνση».

Διαβάστε επίσης:

Κοινωνικό μέρισμα 2018: Ξεκινούν οι αιτήσεις - Δείτε ΕΔΩ αν θα πάρετε έως 1.400 ευρώ (ΠΙΝΑΚΑΣ)

Νέοι κατηγορούμενοι

Την ίδια ώρα, διευρύνεται ο αρχικός κατάλογος των οκτώ κατηγορουμένων (σ.σ. Σώρρας και επτά στενοί του συνεργάτες) για τα έργα και τις ημέρες της «Ελλήνων Συνέλευσις», καθώς ο πρώτος ειδικός ανακριτής, Βασίλης Ζιάκας, που χειρίζεται την υπόθεση, έχει προσωποποιήσει τις κατηγορίες της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της απάτης, της απόπειρας απάτης και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα σε βάρος ακόμα δέκα προσώπων.

Πρόκειται για μέλη διοικητικών συμβουλίων αστικών εταιρειών-σωματείων, τα οποία φέρονται είτε να ιδρύθηκαν από τον Αρτέμη Σώρρα, είτε να συνδέονται με τον επικεφαλής της «Ελλήνων Συνέλευσις».

Οι κλήσεις σε απολογία αναμένεται να αποσταλούν όταν επιστρέψει στον ανακριτή η δικογραφία που τώρα βρίσκεται στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, ώστε να κριθεί η αίτηση αποφυλάκισης του Σώρρα.

Διαβάστε επίσης: