ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Απαγωγή Λεμπιδάκη: Γιατί αναβλήθηκε η δίκη

Απαγωγή Λεμπιδάκη: Γιατί αναβλήθηκε η δίκη

Για την ερχόμενη Πέμπτη (13/12) αναβλήθηκε η δίκη του Μιχάλη Λεμπιδάκη που ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει σήμερα (10/12) στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου.

Αφορμή για να διακοπεί η ακροαματική διαδικασία στάθηκε η αίτηση διορισμού δικηγόρου που κατέθεσε ο ένας εκ των κατηγορουμένων.Η υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο, με την ομηρία του ιδιοκτήτη της εταιρείας «Πλαστικά Κρήτης» που διήρκησε για 186 ημέρες, από εδώ και στο εξής μπαίνει σε μια νέα φάση, καθώς πλέον τη σκυτάλη αναλαμβάνει η δικαιοσύνη.

Γύρω στις εννέα το πρωί και κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ολοκληρώθηκε η μεταγωγή των κατηγορουμένων στο δικαστήριο, προκειμένου να ξεκινήσει η ακροαματική διαδικασία. Από το σύνολο των 12 κατηγορουμένων οι 8 παραμένουν προφυλακισμένοι, ενώ οι 4 έχουν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους μετά τις απολογίες σε εισαγγελέα και ανακριτή.

Το παρών έδωσε και ο Μιχάλης Λεμπιδάκης ο οποίος έφτασε στο δικαστήριο, λίγη ώρα μετά την προσαγωγή των κατηγορούμενων, συνοδευόμενος από τη σύζυγο του, τη μητέρα του και τον αδερφό του, καθώς και από στενούς φίλους. Σύμφωνα με το cretapost.gr, μετά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, ο ένας εκ των κατηγορουμένων, ο οποίος φέρεται ως ένα από τα ηγετικά στελέχη της ομάδας που σχεδίασε και εκτέλεσε την απαγωγή του επιχειρηματία ζήτησε από το δικαστήριο διορισμό δικηγόρου.

Λόγω του συγκεκριμένου αιτήματος η διαδικασία οδηγήθηκε άμεσα σε αναβολή, καθώς ο διορισθείς νομικός θα πρέπει να ενημερωθεί πάνω στο περιεχόμενο της ογκωδέστατης δικογραφίας. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον πάντως, αναμένεται η κατάθεση του απαχθέντα Μιχάλη Λεμπιδάκη, ο οποίος θα εξιστορήσει στους δικαστές όλα όσα έζησε στη διάρκεια της πολύμηνης απαγωγής του.

Διαβάστε επίσης: Ισχυρός σεισμός στην Ελλάδα: Αυτές είναι οι περιοχές που κινδυνεύουν περισσότερο (ΧΑΡΤΕΣ)