Υπόθεση Αιξωνή: Αθώος ο Λυκουρέζος και οι περισσότεροι κατηγορούμενοι

Newsroom Newsroom

Υπόθεση Αιξωνή: Αθώος ο Λυκουρέζος και οι περισσότεροι κατηγορούμενοι

Μόνο δύο κρίθηκαν ένοχοι...

Αθώοι κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, οι περισσότεροι εκ των κατηγορουμένων, μεταξύ των οποίων και ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξανδρος Λυκουρέζος για την υπόθεση καταπάτησης δημόσιας έκτασης στην Αιξωνή, Γλυφάδας.

Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, μετά από ακροαματική διαδικασία περίπου δυο ετών, έκρινε ένοχους δυο από τους συνολικά 15 κατηγορούμενους. Οι υπόλοιποι 13 κατηγορούμενοι απαλλάχθηκαν από κάθε κατηγορία είτε λόγω παραγραφής είτε λόγω αμφιβολιών.

Το δικαστήριο έκρινε ενόχους έναν δικηγόρο και έναν επιχειρηματία για τους οποίους το δικαστήριο αποφάσισε ότι έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπόθεση. Πρωτόδικα, ο δικηγόρος Δημήτρης Παρασκευόπουλος είχε καταδικαστεί σε πέντε φορές ισόβια και επιπλέον 19 χρόνια και οκτώ μήνες ενώ ο επιχειρηματίας Κωνσταντίνος Γεωργίου ισόβια και 23 χρόνια κάθειρξη.

Στο σκεπτικό της απόφασης αναφέρεται πως οι επίδικες εκτάσεις είναι δημόσιες δασικές, ενώ υπογραμμίζεται πως δεν απαιτείται να είναι άμεσο το όφελος ή η ζημία του δημοσίου καθώς άνω των 20 στρεμμάτων μπορεί να δοθεί οικοδομική άδεια.

Την ερχόμενη Πέμπτη το δικαστήριο θα ανακοινώσει τις ποινές στους δυο καταδικασθέντες οι οποίοι έχουν ζητήσει να τους αναγνωριστούν τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Πρωτόδικα είχε επιβάλει βαρύτατες ποινές , ισοβίων και πολυετών καθείρξεων. Συνολικά, είχαν καταδικαστεί πέντε δικηγόροι, έξι συμβολαιογράφοι, δυο επιχειρηματίες, ένας πολιτικός μηχανικός και επτά ιδιώτες καθώς το δικαστήριο είχε κρίνει ότι με τις ενέργειες τους καταπάτησαν την συγκεκριμένη έκταση η οποία στη συνέχεια φέρεται να πουλήθηκε σε ανύποπτους πολίτες, με πλαστογραφημένα έγγραφα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved