ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Χανιά: 18 μήνες φυλάκιση σε 33χρονο για εμπρησμό

Χανιά: 18 μήνες φυλάκιση σε 33χρονο για εμπρησμό

Σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών με αναστολή και με την υποχρέωση της χρηματικής ικανοποίησης του Δήμου Κισσάμου καταδικάστηκε ένας 33χρονος άνδρας για τον εμπρησμό της δημοτικής καντίνας στο Μπάλο τον Ιανουάριο του 2016.

Η υπόθεση εκδικάστηκε σήμερα (12/12/2018) το πρωί στο Μονομελές πλημμελειοδικείων Χανίων. Ο δράστης που είχε ομολογήσει την πράξη του δεν έδωσε το παρών στο δικαστήριο και καταδικάστηκε σε 18μηνη φυλάκιση αλλά και στην εξόφληση του Δήμου με το ποσό των 65.000 που ήταν η ζημιά που υπέστη από την καταστροφή της καντίνας και τους εξοπλισμού της αλλά και του φυλακίου της δασικής υπηρεσίας.

O δήμαρχος Κισάμου Θοδωρής Σταθάκης που κατέθεσε ως μάρτυρας στη δίκη είπε στα “Χανιώτικα Νέα” μετά το τέλος της διαδικασίας πως «ο Δήμος και η Μονομετοχική του ήταν ιδιοκτήτης στην καντίνα και υπέστη ζημιές αλλά παράλληλα ζημιώθηκε η φήμη του Δήμου με αυτήν την ενεργεία, ενώ υπήρξε και κίνδυνος επέκτασης της φωτιάς στην ευρύτερη περιοχή της Γραμβούσας.»

Στο δικαστήριο κατέθεσε και η τότε αντιδήμαρχος και σήμερα πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σταυρούλα Βαρουχάκη.

Η νομική σύμβουλος του Δήμου Κισάμου Άννα Μπενιουδάκη τόνισε πως ο Δήμος ζητούσε τη νομική δίωξη του δράστη που ομολόγησε την ενέργεια της φθοράς της περιουσίας και ταυτόχρονα ποινική δίωξη σε βάρος αγνώστων δραστών αν προκύψει ευθύνη τους.

Ο καταδικασθείς είναι Αλβανικής καταγωγής και όπως ειπώθηκε στο δικαστήριο είχε συγγενικό πρόσωπο του που εργάζονταν σε εστιατόριο που λειτουργούσε παράνομα στο Μπάλο και λίγους μήνες πριν είχε κατεδαφιστεί από τις κρατικές υπηρεσίες.

Πηγή ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ