ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Γύθειο: Με απρόοπτα και ένταση η δίκη για τη δολοφονία Σωτήρη Ψυχόπαιδα

Γύθειο: Με απρόοπτα και ένταση η δίκη για τη δολοφονία Σωτήρη Ψυχόπαιδα

Σε βαρύ κλίμασυνεχίστηκαν σήμερα (17/12/2018) στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Γυθείου οι καταθέσεις μαρτύρων στη δίκη για τη δολοφονία το 2008 του 29χρονου Σωτήρη Ψυχόπαιδα σε ερημική τοποθεσία της Μικρομάνης.

Κατηγορούμενοι για την υπόθεση αυτή, με βαρύτατες κατηγορίες, είναι τέσσερα άτομα.

Δύο 56χρονα αδέλφια με βαρύ ποινικό παρελθόν, ένας αλλοδαπός που έχει καταδικασθεί για τη δολοφονία πατέρα και γιου Μεσάι και ένας 50χρονος που εμπλέκεται στην υπόθεση από συνομιλίες που έχουν καταγραφεί. Αρχικά, η δίκη είχε προγραμματιστεί τον Οκτώβριο, αλλά αναβλήθηκε λόγω απουσίας βασικών μαρτύρων.

Η δίκη χθες ξεκίνησε επί της ουσίας λίγο πριν από τη μία μετά το μεσημέρι, καθώς υπήρξε μεγάλη ένταση κατά την εξέταση του πρώτου μάρτυρα κατηγορίας (αστυνομικού) από τον εισαγγελέα και τον έναν 56χρονο κατηγορούμενο, που είναι έγκλειστος στις φυλακές.

Ο κατηγορούμενος πολλές φορές διέκοψε τον εισαγγελέα, ενώ του επιτέθηκε και φραστικά.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα κάποια στιγμή, έπειτα από επανειλημμένες διακοπές, ο ίδιος ο 56χρονος να αποφασίσει να αποχωρήσει από την αίθουσα εκδίκασης της υπόθεσης.

Το ίδιο αποφάσισε και ο αλλοδαπός κατηγορούμενος και έτσι αμφότεροι, συνοδεία αστυνομικών, καθώς είναι κρατούμενοι, οδηγήθηκαν στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λακωνίας.

Η δίκη συνεχίσθηκε κανονικά και μέχρι αργά το απόγευμα, οπότε και διακόπηκε για μετά τις γιορτές.

Το χρονικό της δολοφονίας

Το πρωινό της 11ης Νοεμβρίου του 2008, σε ερημική τοποθεσία της Μικρομάνης, αγρότης που πήγαινε στα κτήματά του βρέθηκε μπροστά σε μια αποτρόπαιη εικόνα. Ο 29χρονος Σωτήρης Ψυχόπαιδας ήταν νεκρός σε αγροτικό χωματόδρομο έχοντας δεχθεί 5 σφαίρες.

Ο ιατροδικαστής διαπίστωσε ότι είχε πυροβοληθεί με περίστροφο στην κοιλιά, στο θώρακα, στο δεξί και αριστερό χέρι, ενώ ο δολοφόνος του έδωσε και χαριστική βολή, πυροβολώντας τον μια φορά στα ζυγωματικά, στο πρόσωπο. Κοντά του ήταν σταθμευμένη η μεγάλου κυβισμού μοτοσικλέτα του.

Η Αστυνομία τότε είχε υποδείξει ως φυσικό δράστη τον κατηγορούμενο αλλοδαπό που ενεργούσε κατ΄ εντολή άλλου.

Ο συγκεκριμένος αλλοδαπός συνελήφθη χρόνια μετά, ως εκτελεστής στην πολύκροτη υπόθεση δολοφονίας πατέρα και γιου Μεσάι και δικάσθηκε σε δις ισόβια.

Στην ίδια υπόθεση εμπλεκόμενα ήταν και τα κατηγορούμενα δίδυμα αδέλφια.
Κατά την εκδίκαση εκείνης της υπόθεσης, στην απολογία του ο αλλοδαπός εκτελεστής αποκάλυψε για πρώτη φορά πως ήταν μπροστά στη δολοφονία του Ψυχόπαιδα, αλλά δεν το έκανε εκείνος.

Υπέδειξε, δε, ως δολοφόνο του 29χρονου τον Φελίμ Μεσάι, το δικό του θύμα δηλαδή.

Μάλιστα, παρά τις επίμονες ερωτήσεις τότε του δικαστηρίου, δεν αποκάλυψε τους λόγους της δολοφονίας του Σωτήρη Ψυχόπαιδα, δηλώνοντας πως δεν ξέρει γιατί ο Φελίμ Μεσάι τον σκότωσε.

ΠΗΓΗ Εφημερίδα Θάρρος