ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Αναβλήθηκε η δίκη των «4» για τον μινωικό κούρο αξίας... 1,3 εκατ. ευρώ

Αναβλήθηκε η δίκη των «4» για τον μινωικό κούρο αξίας... 1,3 εκατ. ευρώ

Η εκδίκαση της υπόθεσης που είχε διαδραματιστεί πριν από περίπου τρία χρόνια, στην ευρύτερη περιοχή της Σητείας, στο Λασίθι, επρόκειτο να ξεκινήσει σήμερα (18/12/2018) στο Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης.

Αναβλήθηκε τελικά η δίκη για την υπόθεση αρχαιοκαπηλίας ενός μινωικού κούρου, η χρηματική αξία του οποίου ανέρχεται στο 1,3 εκατ. ευρώ.

Κάτι τέτοιο δεν συνέβη, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr απουσίαζε αστυνομικός εκ των βασικών μαρτύρων του κατηγορητηρίου της υπόθεσης. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Έδρα να αποφασίσει την αναβολή της δίκης.

Υπενθυμίζεται ότι κατηγορούμενοι στην υπόθεση που είχε αποκαλυφθεί τον Μάιο του 2015, είναι τέσσερις Λασιθιώτες, οι οποίοι σήμερα είναι ελεύθεροι.

Οι τρεις εξ αυτών κατηγορούνται για υπεξαίρεση αρχαίου μνημείου από δράστες που ενήργησαν κατ’ επάγγελμα από κοινού, καθώς και για απόπειρα διάθεσης αρχαίου μνημείου.

Ο τέταρτος των κατηγορουμένων βαρύνεται με την κατηγορία της άμεσης συνέργειας στην απόπειρα διάθεσης του μινωικού κούρου.