ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Μάριος Παπαγεωργίου - Καταθέσεις-καταπέλτης για τον βασικό κατηγορούμενο: «Είναι εγκληματικός νους»

Μάριος Παπαγεωργίου - Καταθέσεις-καταπέλτης για τον βασικό κατηγορούμενο: «Είναι εγκληματικός νους»

Τη βεβαιότητα ότι ο βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση της αρπαγής και της δολοφονίας του Μάριου Παπαγεωργίου τον Αύγουστο του 2012, είναι εκείνος που σχεδίασε τις εγκληματικές ενέργειες, εξέφρασαν στις καταθέσεις τους ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου, οι δύο αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που επόπτευαν των ερευνών.

«Ο βασικός κατηγορούμενος ήταν αυτός που σχεδίασε την απαγωγή και τη δολοφονία του Μάριου. Δεν έχω καμία αμφιβολία», κατέθεσε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας, ο οποίος αναφέρθηκε και στην απαγωγή που, όπως είπε, σχεδίαζε για τη μητέρα του Μάριου.

«Δεν έχω καμία αμφιβολία για τον ρόλο του κατηγορούμενου για το τι έκανε, την αναλγησία του και τι σχεδίαζε να κάνει μετά στη μητέρα του Μάριου. Είναι ένας παθολογικός ψεύτης, ένας άνθρωπος που έβρισκε ευάλωτους ανθρώπους για να τους χειραγωγεί», ανέφερε ο μάρτυρας προσθέτοντας με απόλυτη βεβαιότητα: «Ο μόνος που μπορεί να πει πού είναι το παιδί, είναι αυτός. Είναι ο μόνος που το γνωρίζει».

Υπενθυμίζεται ότι η σορός του 26χρονου δεν έχει ακόμη εντοπιστεί.

Υπεράσπιση: Έχω αμφιβολίες για δολοφονία, γιατί δεν υπάρχει πτώμα.

Μάρτυρας: Το συγκεκριμένο παιδί δεν είχε λόγο να εξαφανιστεί.

Υπεράσπιση: Πώς το ξέρετε?

Μάρτυρας: Από την εμπειρία μου. Πεποίθησή μου είναι ότι το έχουν σκοτώσει το παιδί.

Ο μάρτυρας δέχτηκε βροχή ερωτήσεων από τους δικαστές σχετικά με τις πλημμελείς ενέργειες που έκανε η Αστυνομία κατά τη διάρκεια της προανάκρισης, για τον εντοπισμό του Μάριου, αλλά και των δραστών.

«Εγκληματικό νου και παθολογικό ψεύτη», χαρακτήρισε τον κατηγορούμενο και ο δεύτερος αστυνομικός, ο οποίος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο Μάριος δεν είναι βρίσκεται στη ζωή.

«Είναι παθολογικός ψεύτης και νους εγκληματικός. Δεν μπορώ να διαννοηθω ότι έκανε την απαγωγή, που είχε αυτή την κατάληξη και μετά να σχεδιάζει και την απαγωγή της μάνας του. Είμαι σίγουρος ότι ο Μάριος δεν είναι στη ζωή».

Ο μάρτυρας έκανε λόγο για εγκληματική οργάνωση με αρχηγό τον κατηγορούμενο.

«Είναι μια εγκληματική οργάνωση στην οποία αρχηγικό ρόλο είχε ο κατηγορούμενος. Το ότι χρησιμοποιεί διαφορετικά άτομα (σ.σ για την απαγωγή του Μάριου και για την απαγωγή της μητέρας του) είναι άλλο. Μιλάμε για έναν παθολογικό ψεύτη που προκειμένου να πετύχει τον σκοπό του, χρησιμοποιούσε τον περίγυρό του".

Ωστόσο, η ελλειπής κατάθεση που έδωσε κατά τη διάρκεια της προανάκρισης ο γιος του βασικού κατηγορούμενου στην υπόθεση, ο οποίος ήταν αστυνομικός, αλλά και οι βασικές ερωτήσεις που δεν του τέθηκαν από τους συναδέλφους του, οδήγησαν τον δικαστή να πει με βεβαιότητα στον μάρτυρα:

«Επειδή ήταν αστυνομικός, δεν τον αγγίξαμε και αναλαμβάνω την ευθύνη γι αυτό που λέω».

Κατά τη διαδικασία, δεν εμφανίστηκε για άλλη μια φορά, ο γιος του κατηγορούμενου για να καταθέσει, για τον οποίο το δικαστήριο έχει διατάξει τη βίαιη προσαγωγή του.

Η δίκη διεκόπη για τις 10 Ιανουαρίου, αφού προηγουμένως διέταξε για άλλη μια φορά τη βίαιη προσαγωγή του μάρτυρα, μετά και από σχετικό αίτημα δικηγόρου της πολιτικής αγωγής ο οποίος είπε χαρακτηριστικά: «Η κατάθεσή του είναι καθοριστική, ικανή να κάμψει τη θέση του κατηγορούμενου για το πού βρίσκεται το πτώμα και ο νοών νοειτο».

Διαβάστε επίσης:

Αναδρομικά ειδικών μισθολογίων: Σοκ στα ΑΤΜ - Ποιοι θα δουν «κούρεμα» έως 75%

Κοινωνικό Μέρισμα: Ποιες αιτήσεις απορρίφθηκαν και γιατί - Πώς μπορείτε να πάρετε τα χρήματα