Απαγωγή Λεμπιδάκη: Κλίμα έντασης στη δίκη - Συνέχεια στις 10 Ιανουαρίου

newsbomb

Απαγωγή Λεμπιδάκη: Κλίμα έντασης στη δίκη - Συνέχεια στις 10 Ιανουαρίου

Η ακροαματική διαδικασία επικεντρώθηκε σήμερα (20/12/2018) στις περιγραφές αστυνομικών που συμμετείχαν στην πολύμηνη παρακολούθηση των υπόπτων για την απαγωγή. 

Στην εξέταση των αστυνομικών που έχουν κληθεί ως μάρτυρες, επικεντρώνονται οι συνήγοροι υπεράσπισης για την υπόθεση απαγωγής του Μιχάλη Λεμπιδάκη επιχειρώντας να αποσαφηνίσουν το βαθμό συμμετοχής κάθε κατηγορουμένου στο σχεδιασμό και την εκτέλεση του σχεδίου της απαγωγής.

Eξετάστηκε και ένας από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ειδικών αποστολών που συμμετείχαν στην έφοδο που πραγματοποιήθηκε στη μάντρα αυτοκινήτων στη Γέφυρα της Ζουρίδας και την απελευθέρωση του Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Συνήγοροι: Λείπουν οι "εγκέφαλοι" της οργάνωσης

Στην περιγραφή του βασικού μάρτυρα για τη σημερινή διαδικασία, η οποία υπήρξε σαφής και λεπτομερής έγιναν συχνές αναφορές για τη συμμετοχή γνωστού ποινικού που έχει καταδικαστεί για την ανάμειξη του στην απαγωγή του Περικλή Παναγόπουλου στις συναντήσεις με συνωμοτικό χαρακτήρα που πραγματοποιήθηκαν στην Ίμπρο και τα Βρασκά. Δίνοντας έτσι το έναυσμα στους συνηγόρους να επαναλάβουν την εκτίμηση ότι από το εδώλιο του κατηγορουμένου λείπουν οι εγκέφαλοι της εγκληματικής οργάνωσης που σχεδίασαν την απαγωγή.

Στιγμές έντασης

Είχε προηγηθεί ένταση στην αίθουσα στην οποία εκδικάζεται η υπόθεση όταν στη διάρκεια της εξέτασης μάρτυρα αστυνομικού, ένας από τους κατηγορουμένους, καταφέρθηκε εναντίον μάρτυρα ο οποίος αναφερόταν στην παρακολούθηση των κινήσεων των κατηγορουμένων κατά μήκος του βόρειου οδικού άξονα , όπου είχαν ενεργοποιηθεί επανειλημένα οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας κατά τις επαφές των απαγωγέων με την οικογένεια Λεμπιδάκη και τη διαπραγμάτευση για τα λύτρα.

Ο 45χρονος επιχειρηματίας, επετέθη φραστικά στον αστυνομικό υποστηρίζοντας ότι έχει κατηγορηθεί και βρίσκεται στη φυλακή χωρίς να έχει καμία συμμετοχή στην απαγωγή.

Η ακροαματική διαδικασία θα συνεχιστεί στις 10 Ιανουαρίου.

ΠΗΓΗ neakriti.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved