ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ρόδος: Αναβιώνει στο δικαστήριο υπόθεση απόπειρας βιασμού

Ρόδος: Αναβιώνει στο δικαστήριο υπόθεση απόπειρας βιασμού
photo: pixabay/αρχείο

Η ποινική δίωξη εις βάρος του ασκήθηκε το 2016 

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Ρόδου κατηγορούμενος για απόπειρα βιασμού και για πρόκληση απλής σωματικής βλάβης θα καθίσει την 4η Φεβρουαρίου 2019 ένας κάτοικος της Πάτμου.
‏Η μηνύτρια την 2η Ιανουαρίου 2016 και ώρα 22.00 μετέβη σε καφετέρια στη Σκάλα Πάτμου για να διασκεδάσει με φιλικά της πρόσωπα.

Λίγο αργότερα προσήλθε στο κατάστημα και ο κατηγορούμενος, ο οποίος κάθισε δίπλα της και την προσέγγισε αρχίζοντας να της μιλά.

Η γυναίκα στη συνέχεια κάθισε στο μπαρ όπου κατανάλωσε τρία ποτήρια κρασί ενώ περί ώρα 01.30 αποχώρησε από το κατάστημα ο κατηγορούμενος.

Στις 02.30 η γυναίκα αποχώρησε από το κατάστημα και κατευθύνθηκε προς την οικία της.

Στη διαδρομή και στο σημείο της εκκλησίας του Αγίου Πνεύματος κοντά σε πετρόχτιστο τοίχο φέρεται να την πλησίασε από πίσω ο κατηγορούμενος και να τη θώπευσε στα οπίσθια, προσπαθώντας βίαια να της σηκώσει το παλτό και το φόρεμα και με το χέρι του, να τράβηξε το καλσόν και το εσώρουχό της και στη συνέχεια να την τράβηξε δυνατά από το χέρι.

Ταυτόχρονα αυτή φέρεται να τράβηξε την ψιλοτάκουνη γόβα της και να τον απείλησε με αυτήν και ο κατηγορούμενος να απομακρύνθηκε αφού την εξύβρισε.

Η γυναίκα σε κατάσταση σοκ κάθισε για περίπου πέντε λεπτά στα σκαλοπάτια της οικίας της και το πρωί περί ώρα 10.00 πήγε στο Κέντρο Υγείας Πάτμου όπου υποβλήθηκε σε ακτινογραφία και παραπέμφθηκε στο ΚΘ Λέρου για να της τεθεί εκεί νάρθηκας αγκώνος λόγω κλειστού οπισθίου εξαρθρήματος (αρ) αγκώνος και μετά από κλειστή ανάταξη υπό γενική αναισθησία στο χειρουργείο.

Στις 3 Ιανουαρίου 2016 η γυναίκα επέστρεψε στην Πάτμο με το πλοίο όπου ενημέρωσε τους γονείς της για το συμβάν και μετά από συμβουλή τους μετέβη στο Α.Τ. Πάτμου όπου υπέβαλε έγκληση σε βάρος του κατηγορουμένου.

‏Ο κατηγορούμενος στην απολογία του ισχυρίστηκε ότι όλα τα ανωτέρω ήταν ψευδή και η αλήθεια είναι ότι την ακολούθησε και την έσπρωξε στον τοίχο εκνευρισμένος επειδή προηγουμένως τον είχε προσβάλει.

Ωστόσο από έκθεση εργαστηριακής ‏πραγματογνωμοσύνης της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. προέκυψε ότι στο καλσόν της εγκαλούσας υπήρχαν γενετικά στοιχεία του κατηγορουμένου.

Ως συνήγορος υπεράσπισής του παρίσταται ο δικηγόρος Κω κ. Δημήτριος Νικολάου Δρόσος.


Πηγή: dimokratiki.gr