ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Σοβαρά αδικήματα εντοπίζουν οι εισαγγελείς στην αποφυλάκιση Φλώρου - Ποιοι εμπλέκονται

Σοβαρά αδικήματα εντοπίζουν οι εισαγγελείς στην αποφυλάκιση Φλώρου - Ποιοι εμπλέκονται

Αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα διερευνώνται στην υπόθεση της αποφυλάκισης του επιχειρηματία Αριστείδη Φλώρου και ενός ακόμα ισοβίτη που βγήκαν από τις φυλακές με πλαστά ιατρικά πιστοποιητικά.

Μάλιστα, συνολικά στην Εισαγγελία Διαφθοράς έχουν φθάσει προς έρευνα 370 φάκελοι πρόωρων αποφυλακίσεων, οι περισσότερες από τις οποίες δεν φαίνεται να εμφανίζουν πρόβλημα, αλλά υπάρχουν και πολλές που είναι στο μικροσκόπιο των εισαγγελέων.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την έρευνα της Εισαγγελίας Διαφθοράς για την περίπτωση της αποφυλάκισης Φλώρου προέκυψε, ότι εμπλέκονται σε αυτή συνολικά 16 άτομα από τα οποία οι έξι είναι γιατροί. Εκτός από τους έξι γιατρούς, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες υπηρετούν στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, σε ιδιωτική κλινική αλλά και στο ΚΕΠΑ Νίκαιας που εξέδωσε ιατρικές πιστοποιήσεις για τον Φλώρο, για την υπόθεση ελέγχονται υπάλληλοι του ΙΚΑ, δικηγόρος και άλλα πρόσωπα, μεταξύ των οποίων, βεβαίως ο ίδιος ο Αριστείδης Φλώρος αλλά και ισοβίτης που βρέθηκε να έχει κάνει χρήση των ιδίων μεθόδων προκειμένου να αποφυλακιστεί.

Οι εμπλεκόμενοι είναι αντιμέτωποι με αδικήματα που διερευνώνται, καθώς προς το παρόν, είναι στο στάδιο της διαδικασίας ως ύποπτοι, για εγκληματική οργάνωση, δωροδοκία παθητική και ενεργητική, ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις, πλαστογραφία και χρήση πλαστού.

Όλοι οι εμπλεκόμενοι ζήτησαν και πήραν προθεσμία για τις 4 Φεβρουαρίου προκειμένου να μελετήσουν τη δικογραφία και να προετοιμάσουν τις εξηγήσεις τους, ενώ η Εισαγγελία Διαφθοράς, πέραν των δύο «σκαστών» περιπτώσεων, Φλώρου και ισοβίτη, συνεχίζει τις έρευνες προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν και άλλοι κρατούμενοι που έκαναν χρήση πλαστών ιατρικών γνωματεύσεων για να βγούν.