ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ηράκλειο: Αναβίωσε στο δικαστήριο η υπόθεση θανάτου ενός 8χρονου αγοριού

Ηράκλειο: Αναβίωσε στο δικαστήριο η υπόθεση θανάτου ενός 8χρονου αγοριού

Είχε καταπλακωθεί από συρόμενη πόρτα στην επιχείρηση όπου εργάζονταν οι γονείς του

Αθώους έκρινε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου τους γονείς ενός 8χρονου αγοριού, το οποίο τον Φεβρουάριο του 2016 είχε βρει τραγικό θάνατο στην επιχείρηση όπου εργαζόταν το ζευγάρι, όταν καταπλακώθηκε από συρόμενη πόρτα.

Αντίθετα, έκρινε ένοχο τον εκπρόσωπο της εταιρείας για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από συγκλίνουσα αμέλεια, επιβάλλοντάς του ποινή φυλάκισης 8 μηνών με αναστολή.

Όπως αναφέρει το cretapost.gr, τόσο οι γονείς του αδικοχαμένου αγοριού όσο ο εκπρόσωπος της επιχείρησης βρίσκονταν αντιμέτωποι με την ίδια κατηγορία. Οι μεν γονείς του παιδιού για την πλημμελή επιμέλεια του ανήλικου γιου τους και ο δε εκπρόσωπος της επιχείρησης επειδή – όπως αποδείχθηκε – η μοιραία πόρτα δεν πληρούσε κανόνες ασφαλείας.

Το περιστατικό είχε συμβεί όταν το ζευγάρι των αλλοδαπών εργαζομένων στην επιχείρηση, μη έχοντας πού να αφήσει τα δύο παιδιά του, τα πήρε μαζί στον χώρο εργασίας τους. Τα δύο αδελφάκια έπαιζαν στο προαύλιο της επιχείρησης, όταν ξαφνικά και σε μία στιγμή που η προσοχή των γονέων δεν ήταν επισταμένη, συνέβη η τραγωδία.

Σχετικές ειδήσεις