ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Απίστευτο: Πώς δικαιολόγησε ο Τσουκάτος τα 16 δισ. μαύρα του ΠΑΣΟΚ

Απίστευτο: Πώς δικαιολόγησε ο Τσουκάτος τα 16 δισ. μαύρα του ΠΑΣΟΚ

Επικαλούμενος τον «κώδικα εχεμύθειας» ο άλλοτε στρατηγός του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρος Τσουκάτος δεν θέλησε να δώσει  περισσότερες πληροφορίες ενώπιον του εισαγγελέα σχετικά με τη χρηματοδότηση του ΠΑΣΟΚ με 16 δισ. δραχμές μόνο για την προεκλογική περίοδο του 2000. 

Καταθέτοντας σήμερα στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς ο Θεόδωρος Τσουκάτος επανέλαβε τα όσα υποστήριξε στην απολογία του ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, όπου δικάζεται για το 1 εκατ. γερμανικά φράγκα τα οποία σύμφωνα με το κατηγορητήριο χρησιμοποίησε για να δωροδοκήσει στελέχη του ΟΤΕ ενόψει της υπογραφής της σύμβασης 8002 με τη Siemens.

Δηλαδή, ο κ. Τσουκάτος επανέλαβε ότι ο τότε Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σημίτης δεν είχε καμία σχέση ή ανάμειξη με τα οικονομικά του κόμματος, ενώ όταν ρωτήθηκε επιμόνως για το ποιες εταιρίες επιχορήγησαν προεκλογικά το ΠΑΣΟΚ επανέλαβε ότι υπάρχει κώδικας εχεμύθειας και και ως εκ τούτου δεν μπορούσε να αποκαλύψει τα ονόματα των εταιριών.

Σχετικά με το που ακριβώς διοχετεύθηκαν τα χρηματικά ποσά φέρεται να υποστήριξε ότι δόθηκαν για τις προεκλογικές ανάγκες του κόμματος και ειδικότερα για τη χρηματοδότη ετεροδημοτών, φυλλάδια του κόμματος κλπ, ενώ διευκρίνισε ότι από τα 16 δις δραχμές που φέρεται να έλαβε το ΠΑΣΟΚ, τα 4,5 ήταν κρατική επιχορήγηση.

Ο Θ. Τσουκάτος φέρεται ακόμη να επέμεινε ότι από το 2008 -όταν άρχισε η ποινική έρευνα για τα μαύρα ταμεία της Siemens- είχε αναφέρει σε εισαγγελικές και ανακριτικές αρχές για τις ιδιωτικές χορηγίες των κομμάτων και τη συνήθη πρακτική που ακολουθείτο, χωρίς ωστόσο να κινηθεί οποιαδήποτε διαδικασία.