ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Νέες αποκαλύψεις «καίνε» τον Νίκο Γεωργιάδη: Οι σοκαριστικές μαρτυρίες και οι διάλογοι - «φωτιά»

Νέες αποκαλύψεις «καίνε» τον Νίκο Γεωργιάδη: Οι σοκαριστικές μαρτυρίες και οι διάλογοι - «φωτιά»

Νίκος Γεωργιάδης - Υπόθεση παιδεραστίας: Τι λέει η Μολδαβή δικηγόρος που κατέθεσε σε βάρος του στις ελληνικές Αρχές και τι υποστηρίζει ο ίδιος

Ιδιαίτερα σοβαρές είναι οι μαρτυρίες των θυμάτων κυκλώματος σεξουαλικής εκμετάλλευσης από τη Μολδαβία, που οδήγησαν στην πρόσφατη καταδίκη του πρώην βουλευτή Νίκου Γεωργιάδη για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων.

Σύμφωνα με όσα έχουν καταγγελθεί στην πρώην Σοβιετική Δημοκρατία από το 2011 και μεταφέρθηκαν στην Ελλάδα το 2016, ο πρώην βουλευτής έχει αναγνωριστεί από ανήλικους άνω των 15 ετών ως πελάτης του κυκλώματος.

Από την πλευρά του Νίκου Γεωργιάδη, οι ισχυρισμοί, αυτοί θεωρούνται αστήριχτοι και η πλευρά της νομικής υποστήριξής του ετοιμάζεται να καταθέσει έφεση.

Μόλις την προηγούμενη Τρίτη, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών έκρινε πρωτοδίκως ένοχο τον πρώην βουλευτή για το αδίκημα της ασέλγειας, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, σε βάρος ανηλίκων άνω των 15 ετών. Καταδικάστηκε σε 28 μήνες φυλάκισης και χρηματική ποινή 20.000 ευρώ, αλλά αφέθηκε ελεύθερος μέχρι να εκδικαστεί η έφεση.

Η δικηγόρος Ναταλία Μπαϊράμ, που είχε αναλάβει το 2011 να εκπροσωπήσει νομικά τα ανήλικα θύματα του μεγάλου κυκλώματος που εξαρθρώθηκε στη Μολδαβία, μιλώντας στη Realnews προχώρησε σε αποκαλύψεις - «φωτιά».

Για την ίδια η ποινή είναι μικρή, όμως ικανή για να αισθανθούν δικαίωση τα θύματα.

«Ακόμα και αν προβλέπεται ποινή φυλάκισης, νομίζω πως τα θύματα θα ικανοποιηθούν από την καταδίκη του Γεωργιάδη. Το γεγονός ότι ο Γεωργιάδης καταδικάστηκε για σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκων είναι αρκετό για να νιώσουν τα θύματά του ότι έχει αποδοθεί δικαιοσύνη» είναι η αντίδρασή της στην απόφαση του δικαστηρίου.

Οι μαρτυρίες

«Όταν ήρθε στη Μολδαβία ως σύμβουλος του υπουργείο Οικονομικών είχε επαφές όχι μόνο με ένα αγόρι, αλλά με αρκετά αγόρια. Ακόμα, κάποια αγόρια από την Υπερδνειστερία έρχονταν στο Κισινάου, μετά από υπόδειξη του Γεωργιάδη, ο οποίος είχε τέτοιες σχέσεις μαζί τους, σεξουαλικές πράξεις επί πληρωμή» δήλωσε η Ν. Μπαϊράμ. «Οι πράξεις του ήταν κατ΄ εξακολούθηση. Αυτό το ξέρω από τις μαρτυρίες των θυμάτων. Είχε έρθει στη Μολδαβία και πριν από το 2010. Όταν έφτασε, ταξίδεψε στην Υπερδνειστερία, περιοχή που δεν βρίσκεται υπό τον έλεγχο των μολδαβικών Αρχών. Ήταν σε επαφή με κάποια αγόρια τότε» πρόσθεσε η δικηγόρος.

Το κύκλωμα που εξαρθρώθηκε στη Μολδαβία εκμεταλλευόταν αγόρια ηλικίας από 9 έως και 17 ετών, που προέρχονταν από πολύ φτωχά κοινωνικά στρώματα. Σύμφωνα με τη δικηγόρο οι αμοιβές που φέρεται να ελάμβαναν, τόσο από τον Γεωργιάδη όσο κα από τους υπόλοιπους πελάτες, ήταν πενιχρές. «Από το θύμα που εκπροσώπησα απευθείας εδώ στη Μολδαβία, ξέρω ότι για μία βραδιά ο Γεωργιάδης του έδινε 3 με 4 δολάρια. Όλα τα αγόρια ήταν πολύ φτωχά. Συμφωνούσαν να έρθουν σε σεξουαλική επαφή μόνο για να εξασφαλίσουν το φαγητό τους», λέει η Ν. Μπαϊράμ.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ.

Η Μολδαβή δικηγόρος είχε ταξιδέψει στην Ελλάδα το 2016, όταν και συνεργάστηκε με τις Αρχές για την επίμαχη υπόθεση.

«Ήρθα στην Ελλάδα και κατέθεσα στην Αστυνομία. Απάντησα σε όλες τις ερωτήσεις που μου υπέβαλαν οι Αρχές ως μάρτυρας. Είπα όλα όσα ήξερα γιατί ήμουν η δικηγόρος των θυμάτων στη Μολδαβία και γνωρίζω όλες τις πτυχές της υπόθεσης», λέει απαντώντας σε όσους διερωτήθηκαν γιατί δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο. «Είχα δεχθεί μία κλήση από το δικαστήριο, δύο χρόνια πριν, αλλά εκείνη την ημερομηνία δεν ήταν δυνατόν να έρθω στην Ελλάδα. Μετά από αυτό δεν έλαβα καμία νέα κλήση».

Τα όσα κατέθεσε αρχικά στις ελληνικές Αρχές, όμως, φαίνεται πως θεωρήθηκαν αρκετά για την καταδίκη του Νίκου Γεωργιάδη.

Τι υποστηρίζει ο Νίκος Γεωργιάδης

«Η πρωτόδικη απόφαση στην υπόθεση που κατασκευάστηκε από τους γνωστούς κύκλους εναντίον μου ήταν κατά πλειοψηφία καταδικαστική. Με σθένος και παρρησία υποστήριξα και υποστηρίζω ότι είμαι αθώος. Η απόφαση ήταν προϊόν δικαστικής πλάνης, καθώς από την όλη διαδικασία δεν προέκυψε το παραμικρό στοιχείο εις βάρος μου. Παρά ταύτα έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη και είμαι βέβαιος πως στο Εφετείο θα δικαιωθώ» υποστηρίζει ο Νίκος Γεωργιάδης, όπως ανέφερε στη RealNews ο δικηγόρος του.

Διαβάστε επίσης:

Σπείρα - «μαμούθ» είχε ρημάξει την Αθήνα: 213 κατηγορούμενοι για κλοπές και διαρρήξεις (pics)

Συναγερμός στον ΣΚΑΪ: Αλλαγές για να «σώσουν» το Survivor - Τι ζητούν από τον Αντζούν

Σχετικές ειδήσεις