ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Κύκλωμα κοκαΐνης στο Κολωνάκι: Απαλλαγή του παρουσιαστή και της ηθοποιού πρότεινε η εισαγγελέας

Κύκλωμα κοκαΐνης στο Κολωνάκι: Απαλλαγή του παρουσιαστή και της ηθοποιού πρότεινε η εισαγγελέας
Η απόφαση του Δικαστηρίου αναμένεται το προσεχές διάστημα

Η εισαγγελέας πρότεινε την πλήρη απαλλαγή 4 εκ των συνολικά 27 κατηγορουμένων

Την ενοχή των περισσοτέρων κατηγορουμένων στην υπόθεση του κυκλώματος διακίνησης κοκαΐνης με «έδρα» γνωστό εστιατόριο-μπαρ στο Κολωνάκι πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας.

Ωστόσο ζήτησε τη μετατροπή του κατηγορητηρίου προς το επιεικέστερο καθώς δέχθηκε τον ισχυρισμό των κατηγορουμένων πως οι ναρκωτικές ουσίες ήταν «προς ιδία χρήση».

Αντίθετα, η εισαγγελέας πρότεινε την πλήρη απαλλαγή 4 εκ των συνολικά 27 κατηγορουμένων, αφού όπως επισήμανε «για τους κατηγορούμενους υπάρχουν σοβαρές αμφιβολίες για το εάν γνώριζαν ότι γινόταν διακίνηση ναρκωτικών στο μαγαζί τους και προτείνω την απαλλαγή τους».

Πρόκειται για γνωστό παρουσιαστή, γνωστή ηθοποιό, τον γιο της και επιχειρηματία στο χώρο της εστίασης. Τα τέσσερα αυτά πρόσωπα μετείχαν στη μετοχική σύνθεση της εταιρίας που διαχειριζόταν το εστιατόριο στο Κολωνάκι

Για τους «επώνυμους» πελάτες, μεταξύ των οποίων γνωστή ηθοποιός, σύζυγος πασίγνωστου επιχειρηματία και άλλα πρόσωπα, η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε τη μετατροπή της κατηγορίας για το αδίκημα της ιδίας χρήσης ναρκωτικών ουσιών.

«Αυτά τα πρόσωπα δεν διέθεταν περαιτέρω τις ναρκωτικές ουσίες αλλά τις χρησιμοποιούσαν προς ιδία χρήση», τόνισε η εισαγγελέας και ζήτησε να γίνει δεκτός ο ισχυρισμός για όσους κατηγορουμένους τον προέβαλαν και αποδεικνύεται μέσω εγγράφων ότι είναι τοξικοεξαρτημένοι.

Όσο αφορά τον 55χρόνο επιχειρηματία μέτοχο στο εστιατόριο -μπαρ του Κολωνακίου ο οποίος κατηγορείται ότι προμηθευόταν τα ναρκωτικά και εν συνεχεία, τα διέθετε στην επώνυμη πελατεία, η εισαγγελέας ζήτησε να κηρυχθεί ένοχος για το αδίκημα της συμμετοχής σε συμμορία κατά μετατροπή του αδικήματος της εγκληματικής οργάνωσης και για διακίνηση ναρκωτικών.

Η απόφαση του Δικαστηρίου αναμένεται το προσεχές διάστημα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Σκάνδαλο σε ξενοδοχεία: Κρυφές κάμερες κατέγραφαν «ροζ» στιγμές και μετέδιδαν live στο Διαδίκτυο

Οικογενειακή τραγωδία στο Ελληνικό: Νεκροί ο αντιπτέραρχος και η σύζυγός του

Σχετικές ειδήσεις