ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Αλέξανδρος Λυκουρέζος: Αυτός είναι ο λόγος που συνελήφθη ο πασίγνωστος δικηγόρος

Αλέξανδρος Λυκουρέζος: Αυτός είναι ο λόγος που συνελήφθη ο πασίγνωστος δικηγόρος
Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος προσήχθη στα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής το μεσημέρι και λίγο αργότερα η προσαγωγή του μετατράπηκε σε σύλληψη

Αλέξανδρος Λυκουρέζος: Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις  στην πολύκροτη υπόθεση της μαφίας των φυλακών, καθώς το απόγευμα της Πέμπτης (18/4) συνελήφθη μετά την κατάθεσή του στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, o γνωστός ποινικολόγος και δικηγόρος, Αλέξανδρος Λυκουρέζος.

Πιο συγκεκριμένα, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος προσήχθη στα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής το μεσημέρι και λίγο αργότερα η προσαγωγή του μετατράπηκε σε σύλληψη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο κ. Λυκουρέζος βρέθηκε ενώπιον του ανακριτή και μετά τα όσα κατέθεσε, αποφασίστηκε η σύλληψή του για την υπόθεση της «μαφίας των φυλακών».

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος βρίσκεται αυτή την ώρα στο 12ο όροφο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για τη σύλληψη του γνωστού ποινικολόγου υπήρξαν στοιχεία τα οποία οδήγησαν τον δικαστικό λειτουργό να αποφασίσει αρχικά την προσαγωγή και μετά τη σύλληψή του.

Αλέξανδρος Λυκουρέζος: Το υπόμνημα - «βόμβα» του Αντωνόπουλου

Η σύλληψη του γνωστού ποινικολόγου έρχεται λίγες ώρες μετά το υπόμνημα - «βόμβα» του Γιώργου Αντωνόπουλου, που υπέβαλε δια του συνηγόρου του, στο οποίο, μεταξύ άλλων, κατήγγειλε πολιτικά πρόσωπα και πασίγνωστους δικηγόρους ότι επιχείρησαν να απεμπλέξουν τον επιχειρηματία, Αριστείδη Φλώρο, βασικό κατηγορούμενο στο σκάνδαλο της Energa από τις πολύ σοβαρές κατηγορίες εναντίον του.

Στο πολυσέλιδο υπόμνημα του, εμπλέκει, αποδίδοντας βέβαια στον καθένα διαφορετικό ρόλο, τον Χρήστο Μαρκογιαννάκη, ως πρόεδρο της Βουλής, το χρονικό διάστημα για το οποίο κάνει αναφορά στο όνομα του, το δικηγόρο και πρώην γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου της Κυβέρνησης Σαμαρά, Τάκη Μπαλτάκο, τους δικηγόρους Θεμιστοκλή Σοφό (αντιπρόεδρο σήμερα του ΔΣΑ), Ηλία Αναγνωστόπουλο, Αλέξανδρο Λυκουρέζο, Θεόδωρο Παναγόπουλο.

Επικαλούμενος διάφορες μαρτυρίες, ο κ. Αντωνόπουλος, που από θύμα απόπειρας δολοφονίας για την οποία ως ηθικός αυτουργός έχει πρωτοδίκως καταδικασθεί ο Αριστείδης Φλώρος, κατέστη ο ίδιος κατηγορούμενος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση με μέλη επικίνδυνους βαρυποινίτες, αναφέρεται σε μια σειρά από περιστατικά τα οποία - όπως υποστηρίζει - καταδεικνύουν ότι: Πίσω τη δική του προφυλάκιση «εξυφαινόταν ένα ζοφερό παρασκήνιο πολλών ετών, με από χρόνο έναρξης το 2011 όταν "έσκασε" σε πρώτο στάδιο η διερεύνηση του σκανδάλου της Energa, όπου ο ίδιος δρούσε υπέρ των συμφερόντων του Δημοσίου, ως δικηγόρος του ΛΑΓΗΕ».

Διαβάστε επίσης:

Αλέξανδρος Λυκουρέζος: Συνελήφθη ο γνωστός δικηγόρος για τη «μαφία των φυλακών»

«Μαφία των φυλακών»: «Βόμβα» Αντωνόπουλου – Καταγγέλλει πολιτικά πρόσωπα και πασίγνωστους δικηγόρους

Σχετικές ειδήσεις