ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Έρευνα του υπουργείου Δικαιοσύνης για την αιματηρή συμπλοκή στις φυλακές Τρικάλων

Έρευνα του υπουργείου Δικαιοσύνης για την αιματηρή συμπλοκή στις φυλακές Τρικάλων
Νεκρός ένας 29χρονος κρατούμενος
eurokinissi

Έρευνα διέταξε το υπουργείο Δικαιοσύνης για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ξεκίνησε η αιματηρή συμπλοκή κρατουμένων στις φυλακές Τρικάλων, που σημειώθηκε το πρωί της Πρωτομαγιάς, και είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας 29χρονος κρατούμενος.

Από το υπουργείο Δικαιοσύνης δόθηκε εντολή πειθαρχικής έρευνας σε Εισαγγελέα και διενέργειας έκτακτου ελέγχου από το Σώμα Επιθεώρησης. Συγκεκριμένα, διερευνάται αν τηρήθηκαν από τους υπαλλήλους όλοι οι κανόνες ασφαλείας που αφορούν τον έλεγχο και την κίνηση των κρατουμένων, καθώς φέρεται αυτοί να κινήθηκαν ασυνόδευτοι.

Από το υπουργείο Δικαιοσύνης τονίζεται ότι με σχετικές εγκυκλίους είχε δοθεί σαφής εντολή σ’ όλα τα καταστήματα κράτησης για επίταση των μέτρων ασφαλείας και την απαρέγκλιτη τήρηση των κανονισμών, κατά τη διάρκεια των γιορτών.

Η συμπλοκή

Το πρωί της Πρωτομαγιάς (01/05/2019) σημειώθηκε νέα άγρια συμπλοκή στις φυλακές Τρικάλων. Σύμφωνα με τις πληροφορίες τοπικών Μέσων Ενημέρωσης, Αλβανοί κρατούμενοι συναπλάκησαν και ο ένας εξ αυτών τραυματίστηκε σοβαρά από μαχαίρι. Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Τρικάλων όπου και εξέπνευσε.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για τον δεύτερο νεκρό κρατούμενο στις φυλακές Τρικάλων το τελευταίο 20ημερο.

Με πληροφορίες από Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, trikalaola.gr, trikalavoice.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Σοκ: Αυτή είναι η γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε καταψύκτη (pics)

«Τορπίλη» στο MasterChef: Εκτός παιχνιδιού ο «καλύτερος» - Ιδού οι αποδείξεις (pics)

Σχετικές ειδήσεις