ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Δίκη Γιακουμάκη: Καταπέλτης ο εισαγγελέας για τους «σκληρούς» Κρητικούς - Πότε θα βγει η απόφαση

Δίκη Γιακουμάκη: Καταπέλτης ο εισαγγελέας για τους «σκληρούς» Κρητικούς - Πότε θα βγει η απόφαση
EUROKINISSI

Ο εισαγγελέας πρότεινε την αθώωση μόνο για έναν από τους εννέα κατηγορούμενους, στην υπόθεση του άτυχου σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής, Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Αφού τόνισε πως η δίκη για την πολύκροτη αυτή υπόθεση ήταν δύσκολη, ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή των οκτώ Κρητικών για επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού και κατ' εξακολούθηση και την αθώωση του ενός.

Ο εισαγγελέας κατά την αγόρευση του έκανε λόγο για κλειστή ομάδα με παραβατική συμπεριφορά γενικότερα.

Η διαδικασία διεκόπη και συνεχίζεται σήμερα με τις αγορεύσεις των συνηγόρων των κατηγορουμένων με την απόφαση να αναμένεται -το αργότερο- στο τέλος της εβδομάδας.

Ανατριχίλα από τις περιγραφές

Στο κατηγορητήριο περιγράφονται περισσότερα από 25 περιστατικά βίας σε βάρος του Βαγγέλη Γιακουμάκη, μερικά εκ των οποίων προκαλούν οργή.

Οι νεαροί Κρητικοί φέρεται ότι του έριχναν κατυό ή παγωμένο νερό, τον κλείδωναν σε ντουλάπες, του πατούσαν τα δάχτυλα, του περνούσαν θηλιά στο λαιμό, τον χτυπούσαν στον σβέρκο, του τύλιγαν με μονωτική ταινία το κεφάλι και τον κρεμούσαν από το παράθυρο.

Ενδεικτική είναι η περιγραφή μιας συμφοιτήτριας του Βαγγέλη Γιακουμάκη, η οποία ανέφερε συγκεκριμένο περιστατικό στο οποίο ήταν αυτόπτης μάρτυρας, με τον άτυχο νεαρό να πέφτει θύμα βίας από συμφοιτητές του που τον έφτυναν και τον χτυπούσαν.

Μάλιστα η ίδια μίλησε για απειλητική επίθεση που δέχθηκε η ίδια από έναν Κρητικό ο οποίος κρατούσε μαχαίρι. Όταν κατήγγειλε το περιστατικό στη διοίκηση της σχολής, όπως είπε, η μοναδική της αντίδραση ήταν μια παρότρυνση στους σπουδαστές να μην έχουν μαχαίρια μέσα στα δωμάτια της εστίας.

Η οικογένεια

Εν τω μεταξύ τις προηγούμενες ημέρες της δίκης οι γονείς του Γιακουμάκη, εμφανίστηκαν οργισμένοι, με τα ψευδή, όπως υποστηρίζουν, στοιχεία που παρουσιάζονται στο δικαστήριο.

Συγκεκριμένα, αμφισβητούν την εγκυρότητα βίντεο στο οποίο ο Βαγγέλης Γιακουμάκης εμφανίζεται χαμογελαστός με την παρέα των Κρητικών.

Η οικογένεια υποστηρίζει πως η φωνή που ακούγεται, δεν είναι του Βαγγέλη.

Σημειώνεται ότι στο κατηγορητήριο περιγράφονται τουλάχιστον 25 περιστατικά βίας σε βάρος του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Υπενθυμίζεται πως ο Βαγγέλης Γιακουμάκης ήταν φοιτητής της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων. Εξαφανίστηκε στις 6 Φεβρουαρίου του 2015 και βρέθηκε νεκρός περίπου ένα μήνα αργότερα, στις 15 Μαρτίου, με τραύματα από μαχαίρι. Πιστεύεται ότι είχε πέσει θύμα bullying, λεκτικού εκφοβισμού και ψυχολογικής βίας, τα οποία ήταν και τα βασικά αίτια της εξαφάνισης και του θανάτου του.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός τώρα: Σαρώνουν τα μελτέμια! Μέχρι 8 μποφόρ στο Αιγαίο - Δείτε πού και ποτέ θα βρέξει (pics)

Προσοχή! Έτσι θα καταλάβετε αν παρακολουθούν το κινητό σας

Σχετικές ειδήσεις