ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Μάριος Παπαγεωργίου: Συγκλονίζει η μητέρα του - Ξέσπασε σε κλάματα μετά την απόφαση του δικαστηρίου

Μάριος Παπαγεωργίου: Συγκλονίζει η μητέρα του - Ξέσπασε σε κλάματα μετά την απόφαση του δικαστηρίου

Απόφαση - «κόλαφος» για τους δολοφόνους του - Αυτές είναι οι ποινές τους - Ποιο ελαφρυντικό αναγώρισαν οι δικαστές

Δέκα μήνες τώρα η μητέρα του Μάριου Παπαγεωργίου περίμενε τη στιγμή της ετυμηγορίας των δικαστών. Σήμερα μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου αισθάνθηκε δικαιωμένη.

«Ευχαριστώ την ελληνική δικαιοσύνη για το αποτέλεσμα, γιατί έτσι δικαίωσαν τη μνήμη του παιδιού μου. Εύχομαι με την απόφαση της Εισαγγελέως στο τέλος να μάθουμε την αλήθεια», είπε ξεσπώντας σε κλάματα η μητέρα του Μάριου.

Δείτε το βίντεο από τις δηλώσεις της:

Απόφαση - «κόλαφος» για τους δολοφόνους του

Ποινή ισόβιας κάθειρξης και 20 χρόνων κατά συγχώνευση για ανθρωποκτονία από πρόθεση, αρπαγή, απόπειρα εκβιασης και συμμορία ήταν η τιμωρία που επέβαλαν οι δικαστές στον βασικό κατηγορούμενο της απαγωγής και της δολοφονίας του Μάριου Παπαγεωργίου.

Ελαφρυντικά

Το δικαστήριο αναγνώρισε το ελαφρυντικό του σύννομου πρότερου βίου στον κατηγορούμενο που έκανε τα απειλητικά τηλεφωνήματα στην μητέρα του Μαριου, επιβάλλοντάς του ποινή φυλάκισης 3 χρόνων για απόπειρα εκβιασης με αναστολή.

Στους υπόλοιπους δύο κατηγορουμένους, οι δικαστές αποφάσισαν να μην τους αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό και επέβαλαν στον έναν εκ των δύο ποινή φυλακισης 2 χρόνων με αναστολή και στον άλλο ποινή 3 χρόνων εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ την ημέρα.

Ποινικές διώξεις σε βάρος και άλλων προσώπων

Λίγο πριν τελειώσει η διαδικασία η εισαγγελέας πρότεινε να σταλούν τα πρακτικά της δίκης στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών για να ασκηθούν ποινικές διώξεις σε βάρος και άλλων προσώπων, καθώς θεώρησε ότι προέκυψαν ενδείξεις για συμμετοχή τους στο έγκλημα.

Συγκεκριμένα, ζήτησε να ερευνηθεί εάν η συζυγος και τα παιδιά του βασικού κατηγορούμενου αλλά και άλλα 5 προσωπα συμμετείχαν στην ανθρωποκτονία του Μάριου.

Η αντίδραση της οικογένειας του Μάριου

Στο άκουσμα της εισαγγελικής πρότασης η μητέρα του Μαριου Παπαγεωργίου ξέσπασε σε χειροκροτήματα εν μέσω λυγμων φωνάζοντας «μπράβο» ενώ κοιτάζοντας τον κατηγορούμενο του φώναξε: «ο Θεός να σε συγχωρησει».

Το δικαστήριο έκανε δεκτη την πρόταση της Εισαγγελεως και διέταξε να διαβιβαστεί η δικογραφια στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών ο οποίος θα εξετασει εάν συντρέχει λόγος να ασκηθει ποινική δίωξη και σε άλλα πρόσωπα.

Διαβάστε επίσης:

Πανικός για Έλληνες ψαράδες: «Πάγωσε το αίμα τους» όταν σήκωσαν τα δίχτυα (pics)

Κάντε Bookmark τις σελίδες του Newsbomb.gr για τα Exit Poll 2019 και τα Αποτελέσματα Εκλογών 2019 της 7ηςΙουλίου, ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι και με εγκυρότητα!

Διαβάστε επίσης όλες τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τις επερχόμενες Εθνικές Εκλογές 2019.