Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Τσιάρας: Αυστηροποιούνται οι ποινές για τους παιδεραστές (vid)

Ξανθίππη Γιαννάκου Ξανθίππη Γιαννάκου

Για την «υιοθέτηση κοινής λογικής που υπάρχει σε όλη την Ευρώπη» έκανε λόγο, αναφερόμενος στις διατάξεις του νέου ποινικού κώδικα, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ο Υπουργός Δικαιοσύνης.

Ερωτηθείς σχετικά με το έγκλημα της παιδεραστίας κυρίως σε συνάρτηση με τα αυξημένα κρούσματα του πρόσφατου παρελθόντος, ο Κώστας Τσιάρας απάντησε πως «δεν πρέπει να νομοθετούμε με βάση του τι απασχολεί την κοινή γνώμη, αλλά με βάση του τι ακριβώς διαμορφώνει το δίκαιο στη χώρα μας και τι διασφαλίζει τον πολίτη από τέτοιες συμπεριφορές».

«Πρόθεση του υπουργείου είναι να αυστηροποιήσουμε ακόμα περισσότερο την υπάρχουσα νομοθεσία», προσέθεσε ο υπουργός και ανακοίνωσε ότι μέχρι τη Δευτέρα 11/11) θα κατατεθεί τροπολογία στη Βουλή για την αυστηροποίηση των ποινών.

Τροπολογία, όμως, κατατίθεται και για την αυστηροποίηση των ποινών για τους διακινητές ανθρώπων, έκανε γνωστό ο υπουργός.

Οι μολότοφ

Ο Κώστας Τσάρας αναφέρθηκε επίσης στο ζήτημα των μολότοφ, λέγοντας πως πλέον η κατοχή μολότοφ είναι αδίκημα, ενώ στην περίπτωση που η αυτοσχέδια βόμβα εκτοξευτεί θα υπάρχει ποινή φυλάκισης έως και δέκα χρόνια.

«Η Ελλάδα είναι η πρώτη σε χρήση μολότοφ στην Ευρώπη», συμπλήρωσε, ξεκαθαρίζοντας ότι δε θα είναι βαρύ αδίκημα η εύρεση υλικών για την κατασκευή της.

Επίσης, φέρνοντας παραδείγματα αυστηροποίησης ποινών αναφέρθηκε στην τρομοκρατία, την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ ή ναρκωτικών, η οποία μετατρέπεται σε ανθρωποκτονία εκ προθέσεως και την ενεργή δωροδοκία.

Αναφέρθηκε όμως ο Υπουργός Δικαιοσύνης και στην υποχρέωση της χώρας για την επαναφορά του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων, η οποία περιλαμβάνεται επίσης στις διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα.

«Το προηγούμενο διάστημα η ΕΛΑΣ δεν μπορούσε να επέμβει για διατάραξη κοινής ησυχίας, πλέον την αναβαθμίσαμε σε πλημμέλημα», συμπλήρωσε ο Κώστας Τσιάρας.

Ειδική αναφορά έγινε και στην καταστροφή ξένης περιουσίας, χαρακτηρίζοντάς την «ανοιχτή πληγή που άφησε η προηγούμενη κυβέρνηση». Όπως είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης, το πρόβλημα πλέον αντιμετωπίζεται, όπως και αυτό των συλλογικοτήτων που βρίσκονταν με άνεση σε υπουργεία, νοσοκομεία, πρεσβείες.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Θρήνος στο ελληνικό ποδόσφαιρο - Πέθανε ο Περικλής Βασιλάκης

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Αυτές τις περιοχές θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες