ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Μητροπολίτης Συμεών: Ένας αεικίνητος Ποιμενάρχης – Ο Δεσπότης που… ανάβει τη φλόγα στις καρδιές

Μητροπολίτης Συμεών: Ένας αεικίνητος Ποιμενάρχης – Ο Δεσπότης που… ανάβει τη φλόγα στις καρδιές

Εντύπωση και πολλά θετικά σχόλια έχει προκαλέσει η δράση του νέου Μητροπολίτη Φθιώτιδος Συμεών.

Από την πρώτη στιγμή που πάτησε το πόδι του στη Λαμία έχει γίνει το επίκεντρο του ενδιαφέροντος, και δικαίως, αφού αναμφισβήτητα δεν είναι ένας από τους συνηθισμένους Ιεράρχες της Εκκλησίας μας.

Είναι χαρακτηριστικό πως οι συνεργάτες του δυσκολεύονται να ακολουθήσουν τους ρυθμούς του, γεγονός που παραδέχονται ακόμα και οι ίδιοι. «Είναι αεικίνητος, ασταμάτητος...», λένε.

Ο χαρισματικός Ποιμενάρχης, μέσα σε μια εβδομάδα έχει «οργώσει» το μισό νομό Φθιώτιδας. Το εντυπωσιακό και πρωτοφανές είναι το γεγονός ότι δεν πάει μόνο στις εκκλησίες και τα μοναστήρια. Μπαίνει στις καφετέριες και μιλάει με τους νέους, περπατάει στις πλατείες και συζητά με τους κατοίκους, κάνει κουβέντα μαζί τους για όλα… για τα οικονομικά τους προβλήματα, για τα ζητήματα των αγροτών και τις τιμές των προϊόντων, ακόμα και για το ποδόσφαιρο. Είναι γνωστό άλλωστε πως ο Μητροπολίτης Συμεών είναι λάτρης του αθλητισμού. Δεν θα προκαλέσει λοιπόν εντύπωση αν δούμε τον Δεσπότη στις κερκίδες κάποιου ποδοσφαιρικού γηπέδου.

Ο ίδιος άλλωστε, κατά την ενθρόνισή του είχε τονίσει: «Δεν έρχομαι στη ζωή σας για να είμαι ένα άψυχο και άσαρκο σύμβολο μιας θεσμικής εξουσίας, που μέσα από τις διατυπώσεις μιας εξωτερικής εθιμοτυπίας ή τυπικής τελετουργίας θα επιβάλλομαι στανικά στον ορίζοντα της ζωής σας. Έρχομαι για να διακονήσω το είναι σας ως πατέρας και ποιμένας της καρδιάς σας».

Στα χρόνια της κρίσης, μιας ταραγμένης εποχής για την πατρίδα μας, μεγάλη μερίδα του ελληνικού λαού απορροφημένη από τα προβλήματα και τις έγνοιες «ξέχασε» το Θεό και «έχασε» πρόσκαιρα την πίστη του. Είναι πολύ σημαντικό σε αυτές τις δύσκολες εποχές για τον τόπο μας να υπάρχει ένας Ιεράρχης που να εμπνέει το λαό, που θα καταφέρει να ξαναφέρει την ελπίδα, την αισιοδοξία, την αγάπη και τη χαρά στις καρδιές των ανθρώπων. Με απλότητα, με ταπεινότητα και σεβασμό ο νέος Μητροπολίτης Φθιώτιδας Συμεών, ανάβει ξανά τη φλόγα της πίστης στους Έλληνες.

Διαβάστε επίσης:

Μητροπολίτης Φθιώτιδας Συμεών: «Θέλω να μιλάω στις καρδιές σας» - Ένας νέος ηγέτης... γεννιέται