ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Μητροπολίτης Συμεών: Ιερά Αγρυπνία στην πιο ακριτική Μονή της Φθιώτιδας

Μητροπολίτης Συμεών: Ιερά Αγρυπνία στην πιο ακριτική Μονή της Φθιώτιδας

Αργά το βράδυ της Πέμπτης 6 Φεβρουαρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Συμεών συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της καθ' ημάς Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Άγγελο Ανθόπουλο και τον Αρχιδιακόνου του π. Ευστάθιο Κατόπη, μετέβη στην πιο ακριτική Μονή της Μητροπόλεως Φθιώτιδος, στην Ιστορική και όμορφη Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Τραγάνας, όπου τέλεσε την Ιερά αγρυπνία προς τιμήν των μεγάλων εορταζομένων Αγίων, Οσίου Λουκά του εν τω όρει Στειρίω αθλήσαντος και του Οσίου Παρθενίου Επισκόπου Λαμψάκου του Θαυματουργού.

Τον Σεβασμιώτατο υποδέχθηκε με ιδιαίτερη εγκαρδιότητα και θέρμη ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Εφραίμ Τράνακας και τον καλωσόρισε στην Ιστορική Ιερά Μονή.

Ιδιαίτερη ευλογία δε απετέλεσε προς όλους τους παρισταμένους και η παρουσία αποτμήματος του Ιερού Λειψάνου του Οσίου Παρθενίου, το οποίο κατέχει η Ιερά Μονή ως ατίμητο πνευματικό θησαυρό.

Το Ιερό Αναλόγιο διηκόνισαν επάξια Πατέρες των Ιερών Μητροπόλεων Θηβών και Λεβαδείας και Μεγάρων και Σαλαμίνος.

Ο Ποιμενάρχης μας στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στις πνευματικές προδιαγραφές και προϋποθέσεις, που ανέδειξαν έναν χριστιανό άνθρωπο, τον Όσιο Παρθένιο, σε έναν πολυχαρισματούχο Άγιο της Εκκλησίας μας.

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας ο άγιος Καθηγούμενος και πάλι με λόγια αγάπης και σεβασμού προσφώνησε τον Ποιμενάρχη μας καλωσορίζοντας τον για ακόμη μία φορά στην Μονή και ευχαριστώντας τον δία την αγιαστική και τιμητική παρουσία του στην μικρά αυτή Πανήγυρη της Μονής.

Ο π. Εφραίμ ευχήθηκε ο Πανάγαθος Θεός δια πρεσβειών του Οσίου Παρθενίου Επισκόπου Λαμψάκου του Θαυματουργού να χαρίζουν στον Ποιμενάρχη μας έτη πολλά, υγιή, πανευφρόσυνα, για μία καλλίκαρπη και θεάρεστο Αρχιερατεία και εις ανάμνησιν της πρώτης του επισκέψεως στη Μονή Του εδώρισε μία χειροποίητη εικόνα της Αγίας Τριάδος.

Μετά το πέρας των Ιερών Ακολουθιών κατά την μοναστηριακή τάξη και εν πομπή παρετέθη δείπνο προς τιμήν του Σεβασμιωτάτου, των Πατέρων και όλων των παρευρισκομένων, εκ μέρους της Ιεράς Αδελφότητος.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Έρχεται η πρώτη υπερ - πανσέληνος του 2020: Μαντέψτε τι φέρνει!

Σχετικές ειδήσεις