ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Μητροπολίτης Κοζάνης: Έκλεισαν τους ναούς γιατί τους έβαλε ο διάβολος

Μητροπολίτης Κοζάνης: Έκλεισαν τους ναούς γιατί τους έβαλε ο διάβολος

Επίθεση κατά πάντων από τον Μητροπολίτη Κοζάνης κατά την απόδοση εορτής του Πάσχα, το βράδυ της Τρίτης (26/05).

«Μύδρους» κατά της κυβέρνησης, των «προοδευτικών» και όσων ασκούν κριτική στην εκκλησία, ακόμη και κατά του «άθεου γαλλικού διαφωτισμού» εξαπέλυσε ο μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης Παύλος, κατά την χθεσινοβραδινή απόδοση της εορτής του Πάσχα.

«Οι προσευχές του λαού του Θεού, έστω κεκλεισμένων των ναών, αιχμαλώτισαν, πολιόρκησαν, δε βάζω τυχαία ρήματα, τη φιλανθρωπία του Θεού και, όπως πάντα, έτσι και τώρα, τη σκέπασε και η Παναγία και οι Άγιοί μας σκέπασαν το έθνος μας», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώπιον κληρικών και πιστών στον ιερό μητροπολιτικό ναό του Αγίου Νικολάου.

Συνέχισε λέγοντας ότι «μωροί και τυφλοί ζουν στο δικό τους κόσμο, της απιστίας, της αθεΐας, της παγκοσμιοποιήσεως, στον κόσμο του άθεου γαλλικού διαφωτισμού, του ΑΘΕΟΥ! Δεν το εύχομαι, γιατί είμαι κληρικός και δη αρχιερεύς αλλά αν δεν ιαθούν θα τα βρουν όλα μπροστά τους, σ’ αυτό το έγκλημα που διέπραξαν, να κλείσουν τους ναούς». Πρόσθεσε δε πως «λένε κάποιοι και εσείς τι κάνατε; Δεν είναι εύκολα τα πράγματα, χρειάζεται υπευθυνότητα και σοβαρότης, γιατί αν ένα κρούσμα είχαμε μέσα σε ναό, θα εσείετο το σύμπαν, θα είχαν πανηγύρια στην Ομόνοια, στο Σύνταγμα, οι άθεοι και οι βλάσφημοι»!

«Έκλεισαν τους ναούς στο μεγαλύτερο, στο αγιότερο, ιερότερο πνευματικό γεγονός, έτσι τους έβαλε ο διάβολος, αλλά δεν κέρδισαν τίποτα», είπε στο κήρυγμά του ο Σερβίων και Κοζάνης, ενώ έκανε επίθεση στον Πάπα, λέγοντας «ο Πάπας και οι άλλες ομολογίες είναι παραστρατημένοι, δε μπορώ να μην τα πω, αλλά όλες αυτές τις μέρες, τον Πάπα δώθε, τον Πάπα κείθε, λες και δεν έχουμε Οικουμενικό Πατριάρχη, με τόσα μηνύματα, αυτοί τον Πάπα! Και δόθηκε η ευκαιρία στους δαίμονες, σε όλους αυτούς που ασχολούνται με τις τηλεοράσεις, να προβάλουν γιόγκα, διαλογισμό, και όλες τις μαγγανείες των γκουρού του Θιβέτ».

«Ξέρει τώρα η γιαγιά στη Δαμασκηνιά, λέω τώρα εκείνο το χωριό που το απέκλεισαν, τον ψυχίατρο, και ο παππούς! Τον παπά ήθελαν να δουν οι άνθρωποι, την καμπάνα και το κύριε ελέησον», ανέφερε ο μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης, ενώ συνέχισε λέγοντας πως «2000 χρόνια τώρα η εκκλησία μας βρίσκεται υπό διωγμόν, όχι αίματος, αλλά συνειδήσεως».

Δείτε το σχετικό βίντεο (μετά το 3:04:00)

Πηγή: Kozanimedia.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Κορυφαίος επιστήμονας προειδοποιεί: Θα ζήσουμε μεγάλη και θανατηφόρα πανδημία

Σχετικές ειδήσεις