ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Ικανοποίηση Ελπιδοφόρου για την επανεκκίνηση ανοικοδόμησης του Αγίου Νικολάου

Ικανοποίηση Ελπιδοφόρου για την επανεκκίνηση ανοικοδόμησης του Αγίου Νικολάου
Twitter/ @Elpidophoros

Ευγνώμων ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος για την επανεκκίνηση ανοικοδόμησης του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν, στη Νέα Υόρκη.

Με ανάρτησή του στο Twitter, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος δηλώνει ευγνώμων για την επανεκκίνηση της ανοικοδόμησης του ιερού ναού του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν, στη Νέα Υόρκη, παρουσία του κυβερνήτη της πολιτείας της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο.

Όπως σημειώνει, αυτό το εθνικό ιερό προσκύνημα θα αποτελεί σύμβολο αγάπης, συμφιλίωσης, σύμβολο του ιδεώδους της θρησκευτικής ελευθερίας και της ελευθερίας της συνείδηση που ουδέποτε αποκλείει τους ανθρώπους παρά μόνο τους καλοσωρίζει.

Η επανέναρξη των εργασιών πιστώνεται από ολόκληρη την ομογένεια στον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο, ο οποίος σε σύντομο χρονικό διάστημα αντέστρεψε το αρνητικό κλίμα που είχε προκληθεί και πέτυχε να κινητοποιήσει μεγάλους χορηγούς και δωρητές ώστε να συγκεντρωθούν τα απαιτούμενα κεφάλαια και να δοθεί το πράσινο φως από τις αναδόχους εταιρείες για την επανέναρξη των εργασιών και την αποπεράτωση του έργου.

Ο Αρχιεπίσκοπος, ο οποίος φιλοδοξεί να τελέσει τα θυρανοίξια του ιερού προσκυνήματος την 11η Σεπτεμβρίου του 2021, παρακαλεί με μήνυμά του τους πιστούς να εντείνουν τις προσπάθειές τους και να δώσουν τις καρδιές τους για την αποπεράτωση του Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου ως απόδειξη της δύναμης, της συνέπειας και της πίστης μας.

Υπενθυμίζει, μάλιστα, σε όλους ότι η έμπνευση για τον σχεδιασμό του Αγίου Νικολάου προήλθε από την Αγία Σοφία και σημειώνει ότι ακόμη και όταν η Αγία Σοφία χρησιμοποιείται για να επιτύχουν κάποιοι κοντόφθαλμους και αποκλειστικούς στόχους «δόξας» και κυριαρχίας, ο Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου θα γίνει μια ανοιχτή και περιεκτική μαρτυρία της μέγιστης απόδειξης ανθρώπινης προσδοκίας για το Θείο.

Ανεξάρτητα με το τι συμβαίνει με την Αγία Σοφία, η Μεγάλη Εκκλησία θα είναι πάντα δική μας και εμείς οφείλουμε να κάνουμε τον Άγιο Νικόλαο μια μαρτυρία γι' αυτό, σημείωσε.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Κλείδωσε» ο μίνι ανασχηματισμός: Θέμα ωρών οι ανακοινώσεις - Δείτε τα ονόματα