ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Κορονοϊός: Στην εντατική του Ευαγγελισμού ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος

Κορονοϊός: Στην εντατική του Ευαγγελισμού ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος
Intime News

Τι αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν για την κατάσταση της υγείας του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας ο οποίος έχει προσβληθεί από κορονοϊό

Στην εντατική του νοσοκομείου Ευαγγελισμού εισήχθη το απόγευμα της Πέμπτης (12/11) ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας, Αναστάσιος. Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν:

Ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιος, εισήχθη στις 11/11/2020 με διάγνωση COVID και νοσηλεύεται σε κλίνη ΜΕΘ.

Ο Αρχιεπίσκοπος παρουσιάζει ήπια συμπτώματα από το αναπνευστικό σύστημα και χαμηλό πυρετό. Η κατάστασή του χαρακτηρίζεται σταθερή και ελεγχόμενη επί του παρόντος.

Μεταφορά στην Αθήνα με C-130

Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος νοσηλεύεται από χθες Τετάρτη (11/11) στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, αφού μεταφέρθηκε με C-130 από τα Τίρανα στην Αθήνα μετά την διάγνωσή του με κορονοϊό. Οι γιατροί στην αλβανική πρωτεύουσα έκριναν σκόπιμο να νοσηλευτεί στην Ελλάδα.

Μιλώντας στο Mega ο Αρχιεπίσκοπος συγκλόνισε με τα λόγια του. «Κοιτάξτε στην Αλβανία υπάρχουν πολλές χαράδρες και εγώ έχω συνηθίσει και κατεβαίνω σε χαράδρες αρκετά χρόνια τώρα, 30 χρόνια… Βρίσκουμε ένα μονοπάτι και ανεβαίνουμε πάλι στο ξέφωτο.

Νομίζω το να συμμετέχει κανείς, έστω με αυτόν τον τρόπο στον κοινό πόνο είναι δώρο του Θεού. Μην το βλέπουμε πάντα δύσκολο. Υπάρχουν ελαφρά συμπτώματα. Εχθές είχαμε μια μεγαλύτερη δυσκολία. Εγώ έχω μια ευαισθησία με τους πνεύμονες, έχω ένα άσθμα πολύ καιρό. Νομίζω θα το ξεπεράσουμε.

Έγιναν τα δέκατα ναι, αλλά σήμερα είμαστε καλά. Σήμερα το μεσημέρι ,φαντάζομαι το απόγευμα θα είμαι στον Ευαγγελισμό. Άλλωστε ο Ευαγγελισμός είναι γνώριμο νοσοκομείο για εμένα και άλλοτε είχαμε ορισμένες δυσκολίες τις ξεπεράσαμε.

Και μην στεναχωριέστε, και μην στεναχωριέστε. Θα περάσουμε. “Είτε ζώμεν είτε αποθνήσκομεν του Κυρίου εσμέν”. Είναι μεγάλη παρηγοριά αυτά τα πράγματα για εμάς».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Αποκάλυψη: «Κλείδωσε» η παράταση του lockdown - Πότε θα ανοίξει η χώρα - Το σενάριο μέχρι το Μάιο