ΕΚΚΛΗΣΙΑ

«Ρήγμα» για τα Θεοφάνεια: «Ήξεις αφήξεις» για την παρουσία του Αρχιεπισκόπου στην ορκωμοσία

«Ρήγμα» για τα Θεοφάνεια: «Ήξεις αφήξεις» για την παρουσία του Αρχιεπισκόπου στην ορκωμοσία

Σύγχυση επικράτησε το πρωί της Τρίτης σχετικά με την παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου στην ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης στη σκιά της κόντρας Εκκλησίας – κυβέρνησης για τα Θεοφάνεια.

Ενώ αρχικά ο εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Συνόδου Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών & Πετρουπόλεως Αθηναγόρας δήλωσε ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, δεν αναμένεται να παρευρεθεί στην τελετή της σημερινής ορκωμοσίας της νέας κυβέρνησης στο Προεδρικό Μέγαρο, λίγη ώρα αργότερα επανήλθε και διευκρίνισε ότι ο κ. Ιερώνυμος θα βρεθεί στην πρώτη ορκωμοσία – καθώς η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης θα πραγματοποιηθεί σε τρεις δόσεις λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό.

Η σύγχυση που επικράτησε δηλώνει την προφανή δυσαρέσκεια της Εκκλησίας για τις αποφάσεις της κυβέρνησης, αλλά και τον προβληματισμό της κυβέρνησης για το «αντάρτικο» των ιεραρχών. Η κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και Εκκλησίας φαίνεται να παίρνει διαστάσεις θρίλερ, ενώ δεν υπήρξε κάποια συνάντηση Μητσοτάκη - Ιερώνυμου, στο περιθώριο της ορκωμοσίας προκειμένου να πέσουν οι τόνοι, με τον αρχιεπίσκοπο να εύχεται με νόημα «καλή συνεργασία» κοιτώντας προς τον πρωθυπουργό μετά την ολοκλήρωση της ορκωμοσίας.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Μητροπολιτη Αθηναγόρα, στο ΣΚΑΪ το πρωί της Τρίτης, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αναμένεται να βρεθεί σήμερα στην ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης στο Προεδρικό Μέγαρο. Όπως έγινε γνωστό ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος παραβρέθηκε στο πρώτο γκρουπ της ορκωμοσίας στις 11:00 το πρωί.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αναμένεται να τελέσει την Τετάρτη (6/1) τον αγιασμό των υδάτων σε ανοιχτή θάλασσα στην περιοχή της Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Εκκλησιαστικοί κύκλοι δήλωναν αιφνιδιασμένοι από την κυβερνητική απόφαση, επιμένοντας ότι τα συμφωνηθέντα (περιοριστικά μέτρα ανάλογα των Χριστουγέννων) πρέπει να τηρηθούν.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Άνοιγμα σχολείων με δόσεις, τεστ και κυλιόμενο ωράριο: Πώς θα επιστρέψουν δημοτικά και νηπιαγωγεία