ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Βιασμός 11χρονης: Η σοκαριστική απολογία του προπονητή - «Ήταν μια κοπελάρα...»

Βιασμός 11χρονης: Η σοκαριστική απολογία του προπονητή - «Ήταν μια κοπελάρα...»

Με λεπτομέρειες που σοκάρουν περιέγραψε όσα συνέβησαν πριν δέκα χρόνια ο 38χρονος προπονητής ιστιοπλοΐας, εξιστορώντας στην απολογία του ακόμη και αδιανόητες πράξεις που έλαβαν χώρα με τον πατέρα της ανήλικης να κοιμάται στο διπλανό δωμάτιο.

Με εξωφρενική φυσικότητα φέρεται να περιέγραψε τα πεπραγμένα του ο 38χρονος προπονητής ιστιοπλοΐας κατά την απολογία του ενώπιον της ανακρίτριας. Βαφτίζοντας «σχέση» τις πράξεις του σε βάρος ενός κοριτσιού σε τρυφερή ηλικία, εμφανίστηκε να θεωρεί ως μόνο αμάρτημα την ανηλικότητα του θύματος, κάνοντας λόγο για συναίνεση και επιμένοντας ότι ήταν σε ηλικία 13 και όχι 11 ετών, σαν αυτή η λεπτομέρεια να διαφοροποιεί σε οποιοδήποτε βαθμό το αποτρόπαιο της πράξης του. «Βιασμός με όλο το νόημα. Ήμουν 11 χρονών. Καμία συναίνεση» είπε σε δηλώσεις της η 21χρονη σήμερα αθλήτρια, με την συνήγορό της να συμπληρώνει: «όποιος θέλει να ανοίξει συζήτηση περί γάμων ή ερωτικών σχέσεων μεταξύ παιδιών και ενηλίκων, να το ξανασκαφτεί και να αναλογιστεί τις ευθύνες του».

Η γνωριμία του 38χρονου με το κορίτσι έγινε το 2010, όταν εκείνο πήγαινε ακόμη στο Δημοτικό. «Δεν είχε κάποιο ιδιαίτερο ταλέντο, είχε όμως θέληση μεγάλη να πάει μπροστά και να δουλέψει και δούλεψε πάρα πολύ. Συνήθως δεν έχανε μάθημα. Εγώ δεν είχα την προσοχή στραμμένη σε εκείνη, γιατί τα άλλα παιδιά ήταν σε καλύτερο αγωνιστικό επίπεδο, εκείνη διεκδικούσε συνεχώς την προσοχή μου με διάφορους τρόπους, οι οποίοι δεν περιορίστηκαν μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι» φέρεται να είπε ο προπονητής, συμπληρώνοντας ότι το κοριτσάκι του έδινε δώρα και προσπαθούσε να βρίσκεται κοντά του.

Όταν άρχισε να ανεβαίνει σε αθλητικό επίπεδο, η ανήλικη παθιάστηκε περισσότερο με το άθλημα, έχοντας στο πλευρό της τον πατέρα της, ο οποίος ήταν και στέλεχος του ομίλου ιστιοπλοΐας. «Όσο περνούσε ο καιρός εκείνη παθιαζόταν με το άθλημα και άλλο τόσο παθιαζόταν και ο πατέρας της. Έβλεπα ένα παιδί το οποίο διεκδικούσε συνέχεια πράγματα από μένα, ήθελε συνέχεια να κάθεται δίπλα μου στο σκάφος, δεν άφηνε κανέναν άλλο αθλητή να καθίσει δίπλα μου και γενικά έχει αρχίσει να γίνεται υπερβολική».

Ο ίδιος φέρεται να περιέγραψε μια προκλητική (!) συμπεριφορά από το κορίτσι του Δημοτικού σχολείου, εξιστορώντας ένα περιστατικό σε πανελλήνιο πρωτάθλημα το 2011. «Ήρθε στο δωμάτιο με το μαγιό της. Το σώμα της τότε ήταν διαμορφωμένο, ήταν μια κοπελάρα, με κοίταξε λάγνα και εγώ σαν άντρας ένιωσα έλξη. Εγώ την έδιωξα από το δωμάτιο και της έκανα παρατήρηση γιατί κυκλοφορούσε έτσι το ξενοδοχείο. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που με ταρακούνησε γιατί κατάλαβα ότι το πράγμα έχει ξεφύγει από την πλευρά της» φέρεται να είπε και πάλι αναφερόμενος σε ένα παιδί 11-12 χρονών.

«Η μητέρα της ήθελε να παντρευτούμε»

Στις αρχές του 2012, ο προπονητής υποστηρίζει ότι η μητέρα της αθλήτριας εξέφρασε την επιθυμία να παντρευτεί εκείνος την κόρη της. «Αυτό το είχα σκεφτεί και εγώ αλλά δεν είχα εκδηλώσει τα συναισθήματά μου σε εκείνη. Αυτή η συζήτηση περί γάμου έγινε έκτοτε πάρα πολλές φορές με τη μαμά της, ενώ αντίθετα ο μπαμπάς της όταν μας έβλεπε να ερχόμαστε πιο κοντά φαινόταν ότι δυσανασχετούσε» είπε περιγράφοντας ότι από εκείνο το σημείο κι έπειτα «αναπτύχθηκε» η σχέση του με την ανήλικη.

«Από τις αρχές του 2012 εγώ με εκείνη αρχίσαμε να ερχόμαστε σε πιο στενή ερωτική επαφή, αλλά δεν είχαμε ολοκληρώσει την σχέση μας. Στα αποδυτήρια του ομίλου κάναμε μπάνιο, εκεί φιληθήκαμε και προσπαθούσα να συγκρατήσω τον εαυτό μου» φέρεται να υποστήριξε. «Το καλοκαίρι του 2012 είχε ολοκληρωθεί η σχέση μας και βρισκόμασταν σαν ζευγάρι και μιλούσαμε για γάμο. Ο πατέρας της δεν είχε καταλάβει και δε γνώριζε τίποτα για την ερωτική σχέση και απ’ όσο μου είχε πει εκείνη δεν είμαι σίγουρος αν η μητέρα της ήξερε σε ποιο στάδιο είχε φτάσει σχέση μας, το μόνο που ξέρω είναι ότι την άφηναν και έβγαινε μαζί μου, όχι με την ιδιότητα του προπονητή, αυτό γινόταν απογευματινές ώρες μέχρι τις εννιά το βράδυ».

Στη συνέχεια ο κατηγορούμενος χαρακτήρισε «παρορμητική» την 12χρονη αθλήτρια, ισχυριζόμενος δε, ότι έπρεπε να την συγκρατεί «για να μην το μάθει ο πατέρας της και τον σκοτώσει». Βέβαια, αυτό δεν τον σταμάτησε από το να την βιάσει, όπως φέρεται να λέει στην κατάθεσή της η 21χρονη σήμερα αθλήτρια στην ανακρίτρια, τον Μάιο του 2013 με τον πατέρα της να κοιμάται στο δωμάτιο. Η δική του εκδοχή αναφέρεται σε «ερωτική συνεύρεση, ενώ οι άλλοι (σσ: πατέρας αθλήτριας και ένας αθλητής) κοιμόντουσαν βαριά».

Σε ένα περιστατικό σε αγώνες στην Κατερίνη τοποθετεί την στιγμή που ο πατέρας του κοριτσιού αντιλήφθηκε ότι κάτι συμβαίνει με τον προπονητή. «Ένα πρωί όλη η ομάδα έπαιρνε πρωινό. Εκείνη μου χτύπησε την πόρτα, εγώ της άνοιξα και όταν την είδα μπροστά μου την ρώτησα τι θέλει, γιατί φοβήθηκα γιατί ο πατέρας της μπορεί να μας βρει. Πράγματι εκείνη την ώρα ο πατέρας της ανέβηκε στο δωμάτιο, εγώ έκανα ότι κοιμάμαι και μόλις την είδε την ρώτησε τι κάνεις εσύ εδώ, κι εκείνη έφυγε, αλλά είμαι σίγουρος όμως ότι από τότε πατέρας της κατάλαβε ότι συνέβαινε κάτι μεταξύ μας, αφού δεν είχε λόγο να είναι στο δωμάτιο μου, γιατί δεν ήμουν πλέον προπονητής της».

Μάλιστα, όπως φέρεται να περιγράφει, η μητέρα της αθλήτριας που κατά τα λεγόμενά του λίγους μήνες πριν επιθυμούσε να παντρευτεί την κόρη της, άλλαξε συμπεριφορά, «έγινε απόμακρη και μου φερόταν απαξιωτικά, ενώ μέχρι τότε μου φερόταν σαν Θεό». Όπως υπέθεσε ο ίδιος, «αυτό έγινε επειδή το ζήτησε ο πατέρας της. Εκείνη μου είπε ότι η μητέρα της ζήτησε να απομακρυνθεί από μένα. Αντέδρασε και εγώ θεωρώ ότι μάλλον τότε η μητέρα της αποκάλυψε στον πατέρα της ότι εγώ και εκείνη είχαμε σχέση».

Όταν αποκαλύφθηκε η υπόθεση, ο προπονητής φέρεται να επιχείρησε να επικοινωνήσει με την οικογένεια. «Όλη την ημέρα προσπαθούσα να επικοινωνήσω με τους γονείς της αλλά δεν το σήκωναν. Κάποια στιγμή σήκωσε το τηλέφωνο η μητέρα, η οποία μου είπε» ένα χρόνο σεξουαλική επαφή ρε αλήτη» και μου το έκλεισε. Εγώ τον πατέρα της πέτυχα έξω από ένα μαγαζί και του είπα να του μιλήσω και αυτός μου απάντησε «θα τα πούμε στον εισαγγελέα»» φέρεται να περιέγραψε.

Αίτημα για «βραχιολάκι» και κορονοϊός

Όπως έγινε γνωστό, ο 38χρονος προπονητής αιτήθηκε να μην του επιβληθεί προσωρινή κράτηση, αλλά να φορέσει το περίφημο «βραχιολάκι» ηλεκτρονικής επιτήρησης, αίτημα που δεν έγινε αποδεκτό. Βασικοί του ισχυρισμοί προκειμένου να του επιβληθεί το μέτρο της ηλεκτρονικής επιτήρησης, ήταν ότι πλέον δεν είναι προπονητής αλλά και ο… κορονοϊός.

«Ενόψει των τελευταίων εξελίξεων στο χώρο της υγείας και συγκεκριμένα το ξέσπασμα, αλλά και το επερχόμενο τρίτο νέο κύμα εξάπλωσης του κορονοϊού καθίσταται πλέον αναγκαία η μη επιβολή ενός τέτοιου επαχθούς μέτρου, όπως αυτό της προσωρινής κράτησης, καθότι η παντελής έλλειψη τήρησης κανόνων υγιεινής εντός του σωφρονιστικού καταστήματος αλλά και ο συνωστισμός τόσων ανθρώπων υπό αυτές συνθήκες θα έθεταν σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία μου» φέρεται να υποστήριξε στο αίτημα του.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.