ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Ηράκλειο: Εορταστικές εκδηλώσεις για τον πολιούχο Άγιο Μηνά

Άγιος Μηνάς
In Τime (αρχείου)

Τον πολιούχο του, Άγιο Μηνά, τίμησε την Πέμπτη (11/11) το Ηράκλειο, με τη συμμετοχή φορέων αλλά και πιστών να είναι αρκετά μεγάλη, αλλά και ευθυγραμμισμένη με τα μέτρα κατά της διασποράς του κορονοϊού.

Νωρίς το πρωί τελέστηκε όρθρος και τρισαρχιερατική θεία λειτουργία στον ναό του Αγίου Μηνά, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων, Ειρηναίου.

Εκ μέρους της Ιεράς Συνόδου, για τον Άγιο Μηνά και τη σύνδεσή του με το Ηράκλειο -το άλλοτε Μεγάλο Κάστρο- μίλησε ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελίου και Βιάννου, Ανδρέας.

Προς το τέλος της θείας λειτουργίας τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των ψυχών των υπέρ πίστεως και πατρίδος πεσόντων αγωνιστών, με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Αμέσως μετά το τέλος της θείας λειτουργίας ακολούθησε λιτάνευση του ιερού λειψάνου και της σεπτής εικόνος του Αγίου σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός, ανέφερε: «Η εορτή του Αγίου Μηνά, αποτελεί ημέρα θρησκευτικής ανάτασης και ιστορικής μνήμης, καθώς, από το 1862, που θεμελιώθηκε ο ναός του, στο τουρκοκρατούμενο ακόμη Ηράκλειο, ταυτίστηκε με την πορεία της πόλης μέσα στον χρόνο, και έγινε διαρκές σημείο αναφοράς και ελπίδας για την κοινωνία του τόπου μας. Ο εορτασμός του πολιούχου Αγίου Μηνά, που πραγματοποιείται κι εφέτος εν μέσω των δύσκολων συνθηκών της συνεχιζόμενης πανδημίας, ας είναι και έναυσμα έμπρακτης αλληλεγγύης προς τον διπλανό μας, και αισιοδοξίας για το μέλλον. Χρόνια πολλά και δημιουργικά σε όλους τους συμπολίτες».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Χαλάνδρι: Το παρασκήνιο της δολοφονικής επίθεσης στον οφθαλμίατρο - Του έστηνε καρτέρι για μέρες

Γλυκά Νερά: Πρόταση - κόλαφος από τον Εισαγγελέα για Αναγνωστόπουλο - «Αμετανόητος εγκληματίας»

Σαρωτικές αλλαγές στα σχολεία: Αλλάζουν προγράμματα σπουδών και βιβλία