ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Κεφαλονιά: Με μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε ο Άγιος Γεράσιμος

Κεφαλονιά: Με μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε ο Άγιος Γεράσιμος
ekefalonia.gr

Λαοσύναξη πιστών την Πέμπτη στον Άγιο Γεράσιμο στα Ομαλά. Η Κεφαλονιά γιόρτασε με μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα τον πολιούχο της, με εκατοντάδες πιστούς, να προσέρχονται, για να προσκυνήσουν τον Άγιο Γεράσιμο.

Στην μεγάλη εκκλησία του Αγίου Γερασίμου στα Ομαλά, το πρωί της Πέμπτης 20 Οκτωβρίου, τελέστηκε, η πανηγυρική πολυαρχιερατική Θεία λειτουργία.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία χοροστάτησε ο σεβ. Μητροπολίτης Ελασσώνος Χαρίτωνας, συγχοροστατούντος του σεβ. Μητροπολίτη Κεφαλληνίας Δημητρίου, καθώς και πλήθους ιερέων από όλη την Κεφαλονιά.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων, ο οποίος ανέφερε πως, τα ζωντανά σύγχρονα θαύματα είναι οι Άγιοι της Εκκλησίας μας, όπως και το άφθαρτο σκήνωμα του Αγίου Γεράσιμου. Μίλησε επίσης για τα θαυματουργά λείψανα του Αγίου καθώς και τον οσιακό βίο του. Τέλος, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη κ. Δημήτριο που τον προσκάλεσε στο μεγάλο αυτό πανηγύρι για το νησί της Κεφαλονιάς και την Ορθοδοξία.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας κλήρος και λαός συνόδευσε τον σκήνωμα του Αγίου στη μεγάλη Λιτάνευση έως το πλάτανο και το πηγάδι που ο ίδιος φύτεψε και έφτιαξε και έψαλαν όλοι τα εγκώμια του.

Με πληροφορίες από ekefalonia.gr και inkefalonia.gr