ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Η εορτή του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

Η εορτή του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στο Οικουμενικό Πατριαρχείο
Νίκος Παπαχρήστου/Οικουμενικό Πατριαρχείο

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος χοροστάτησε τη Δευτέρα, για την εορτή του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, κατά τη Θεία Λειτουργία, στον Πατριαρχικό Ναό, από του Παραθρονίου.

Κατά την παράδοση, στον Πατριαρχικό Θρόνο τοποθετήθηκαν η εικόνα του αγίου και η πατριαρχική ράβδος, ενώ εκτέθηκαν σε προσκύνηση από τους πιστούς τα ιερά του λείψανα.

Εκκλησιάστηκαν οι Μητροπολίτες Μύρων Χρυσόστομος, που εορτάζει τα ονομαστήριά του, Καλλιουπόλεως και Μαδύτου Στέφανος, Κυδωνιών Αθηναγόρας και Προύσης Ιωακείμ, ο Επίσκοπος Αλικαρνασσού Αδριανός, η υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, ο πρέσβης Κωνσταντίνος Κούτρας, γενικός πρόξενος της Ελλάδας στην Πόλη, πιστοί από την Πόλη και προσκυνητές από το εξωτερικό.

Νωρίτερα, η υφυπουργός Εξωτερικών, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, είχε συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, και συνομίλησαν για ενδιαφέροντα τρέχοντα ζητήματα και την κατάσταση σε επίμαχες περιοχές της γης.

Κατά την αρχή της συνάντησής τους, παρέστησαν και ο πρέσβης Κωνσταντίνος Κούτρας, η Ελένη Πετρουλά, διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου της υφυπουργού, καθώς και ο Μ. Εκκλησιάρχης Αέτιος, διευθυντής του Ιδιαιτέρου Πατριαρχικού Γραφείου.