ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Ιερά Σύνοδος: Οι μητροπολίτες λένε «όχι» στον γάμο ομόφυλων - 4 Φεβρουαρίου το κήρυγμα από άμβωνος

Ιερά Σύνοδος: Οι μητροπολίτες λένε «όχι» στον γάμο ομόφυλων - 4 Φεβρουαρίου το κήρυγμα από άμβωνος

Ξεκάθαρο «όχι» στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και της τεκνοθεσίας λένε οι Ιεράρχες 

Την Κυριακή, 4 Φεβρουαρίου, θα αναγνωστεί κατά πληροφορίες το κείμενο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας που θα ενημερώνει τους πιστούς για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, για το νομοσχέδιο δηλαδή που προωθεί η κυβέρνηση.

Αυτό, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, αποφασίστηκε κατά την έκτακτη συνεδρίαση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος με αποκλειστικό θέμα το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα σταλεί επιστολή στους βουλευτές, με την οποία θα καταδικάζεται το εν λόγω νομοσχέδιο.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο μητροπολίτης Παροναξίας Καλλίνικος, οι ιεράρχες ομόφωνα αποφάσισαν να εκφράσουν τη διαφωνία τους για το γάμο ομόφυλων και την τεκνοθεσία προς το λαό, με κείμενο που θα διαβαστεί στους ναούς - κατά πληροφορίες - στις 4 Φεβρουάριου και όπως είπε η καθυστέρηση λίγων ημερών οφείλεται στο να προετοιμαστεί κατάλληλα αυτό το μήνυμα της Εκκλησίας προς τους πιστούς.

Μητροπολίτης Μεσογαίας στην Ιερά Σύνοδο: «Κάθε παραβίαση της φυσιολογίας αντιβαίνει στην ηθική»

«Κάθε ανατροπὴ της ηθικής αποδομεί την αξία του ανθρώπου», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος κατά τη σημερινή του εισήγηση (23/01) στην Ιερά Σύνοδο, αναφορικά με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια και την τεκνοθεσία.

Σήμερα (23/01), συνεδρίασε εκτάκτως η Ιερά Σύνοδος υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, με μοναδικό θέμα συζήτησης: «Εκκλησία και θέσπιση γάμου μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου».

Κεντρικός εισηγητής επί του θέματος ήταν ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος, ενώ, θα ακολουθήσει συζήτηση μεταξύ των 82 Μητροπολιτών, οι οποίοι συμμετείχαν.

Αντιδρά η Εκκλησία στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

Στη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου, ετοιμάστηκαν δύο επιστολές, η μία προς τους πιστούς, η οποία θα αναγνωστεί σε όλους τους ναούς την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου και άλλη μία, η οποία θα σταλεί στους βουλευτές που θα αποτυπώνονται οι λόγοι που η Εκκλησία είναι αντίθετη.

Την εισήγηση έκανε ο Μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος ως Πρόεδρος της ειδικής Συνοδικής επιτροπής Βιοηθικής και ανέπτυξε τις θεολογικές και επιστημονικές διαφωνίες της Εκκλησίας.

Αμέσως μετά οι ιεράρχες συζήτησαν έτσι ώστε στο ανακοινωθέν μετά τη συνεδρίαση να εκφράζεται ξεκάθαρα η θέση της Εκκλησίας.

Πάντως, η κυβέρνηση έχει κάνει σαφές ότι «δεν υπάρχει καμία πρόθεση να υποχωρήσει από τις βασικές της αρχές και προτεραιότητες στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο, οι οποίες είναι η ισότητα στον πολιτικό γάμο και η προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών».

Σχετικές ειδήσεις