ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Μητροπολίτης Λαρίσης για ομόφυλα ζευγάρια: Ως Εκκλησία έχουμε την Ηθική μας

Μητροπολίτης Λαρίσης για ομόφυλα ζευγάρια: Ως Εκκλησία έχουμε την Ηθική μας

«Σ' αυτές τις καταστάσεις στεκόμαστε με αξιοπρέπεια», επισήμανε ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερώνυμος

Σε δηλώσεις αναφορικά με το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, το οποίο ψηφίστηκε χθες, προχώρησε ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου, Ιερώνυμος επισημαίνοντας πως «ως Εκκλησία έχουμε την Ηθική μας και σταθήκαμε στα όριά μας».

Ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου είπε πως «πιστεύω ότι ο βουλευτής ψηφίζει κατά συνείδηση και εκφράζει τη θέληση του έθνους. Εμείς ως εκκλησία έχουμε την Ηθική μας και ξέρουμε να σεβόμαστε κάποια πράγματα. Άλλοι δεν τα κάνουν αυτά. Εμείς σταθήκαμε στα όριά μας».

Στη συνέχεια, ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου εξήγησε «Ποιοι ασκούν λόμπυ σκληρό σε πολλά θέματα; Ποιοι είναι αυτοί που ακόμα και υπογείως έρχονται και είτε εκβιάζουν είτε τάζουν είτε, είτε… Εμείς λοιπόν, σ’ αυτές τις καταστάσεις στεκόμαστε με αξιοπρέπεια».

Αμέσως μετά, εξήγησε ότι «υπάρχουν οι αφανείς και οι εμφανείς. Οι εμφανείς είναι αυτοί που πηγαίνουν, μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου, σε διάφορα wine bar και πανηγυρίζουν». Επισήμανε μάλιστα, πως κάτι τέτοιο αποτελεί πρόκληση για ορισμένους, ιδίως για πολίτες της Θεσσαλίας που βρίσκονται σε μία κατάσταση της φτωχοποίησης.

Ερωτηθείς αν αναφέρεται στον Στέφανο Κασσελάκη ή στον Άκη Σκέρτσο, ο Μητροπολίτης Λάρισας δεν έδωσε σαφή απάντηση, ενώ είπε πως «η πολιτική περνά μπροστά απ’ τα μάτια μας και δεν την παρατηρούμε σωστά», ενώ συμπλήρωσε πως «όταν χτυπούν όλες οι καμπάνες μαζί δεν μπορείς να προσδιορίσεις έναν μόνο. Απλώς κάθεσαι και τις απολαμβάνεις».