ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Θεσσαλονίκη: Πανηγυρικός εορτασμός των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου

Θεσσαλονίκη: Πανηγυρικός εορτασμός των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου

Με τη συμμετοχή πλήθους πιστών πανηγύρισε ο Προσκυνηματικός ιερός ναός των Θεσσαλονικέων Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, στο τέλος της Διακαινησίμου Εβδομάδας.

Στην Ιερά Πανήγυρη προσκλήθηκαν από τον Ποιμενάρχη Θεσσαλονίκης, κ. Φιλόθεο, ο Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος και ο Επίσκοπος Λευκουπόλεως κ. Πολύκαρπος από την Ορθόδοξη Εκκλησία της Βουλγαρίας, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης.

Το Σάββατο, ημέρα της γιορτής, τελέστηκε Αναστάσιμος Όρθρος και στη συνέχεια Τρισαρχιερατικό Συλλείτουργο, στο οποίο προεξήρχε ο Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο, με την συμμετοχή και των Αρχιερέων κ. Πολυκάρπου και κ. Φιλοθέου.

Στη Θεία Λειτουργία έψαλε η Παιδική και Νεανική Βυζαντινή Χορωδία ΕΙΡΜΟΣ, υπό την διεύθυνση του καθηγητή Σπυρίδωνος Ασπιώτη, «μετά από φιλότιμη παραχώρηση των Ιεροψαλτών του Ιερού Προσκυνήματος» όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης.

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό της Παρασκευής προεξήρχε ο Επίσκοπος Λευκουπόλεως κ. Πολύκαρπος, συγχοροστατούντων του παρεπιδημούντος στη Θεσσαλονίκη Μητροπολίτη Βελεστίνου κ. Δαμασκηνού, Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονυσίου και του οικείου Ποιμενάρχη Θεσσαλονίκης κ. Φιλοθέου, με την συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητρόπολης και γειτονικών τοπικών Εκκλησιών, αλλά και πολλών χριστιανών, οι οποίοι προσήλθαν για να προσκυνήσουν τους αγίους της τοπικής Εκκλησίας.

Πριν τα Απόστιχα του Εσπερινού ο ελληνομαθής κ. Πολύκαρπος «κήρυξε εμπνευσμένα τον θείο λόγο».

Η Ιερά Πανήγυρις μεταδόθηκε σε απευθείας σύνδεση από την ιστοσελίδα της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης.