Ψέμα ότι το POS μπήκε σε ναό της Ορθόδοξης Εκκλησίας, απαντά η Ιερά Σύνοδος

Η απάντηση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου στα δημοσιεύματα για «το πρώτο POS σε παγκάρι της εκκλησίας»

Ψέμα ότι το POS μπήκε σε ναό της Ορθόδοξης Εκκλησίας, απαντά η Ιερά Σύνοδος

Κατηγορηματικά διαψεύδει η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδος τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για τοποθέτηση συσκευής POS σε παγκάρι ναού της.

Με επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε στο πλαίσιο της διήμερης συνεδρίασης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου (ΔΙΣ), η Εκκλησία ξεκαθαρίζει πως ο ναός που εμφανίζεται σε σχετικές φωτογραφίες και δημοσιεύματα «δεν ανήκει στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδος».

Η Ιερά Σύνοδος υπενθυμίζει πως ήδη από τον περασμένο Μάρτιο έχει εγκριθεί σχετικός Κανονισμός, ο οποίος απαγορεύει την εγκατάσταση POS εντός ορθόδοξων ιερών ναών, ενώ επιτρέπει τις οικονομικές συναλλαγές των εκκλησιαστικών νομικών προσώπων μόνο μέσω internet banking και του συστήματος IRIS. Ο εν λόγω Κανονισμός αναμένεται να δημοσιευθεί σύντομα στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως.

Η αντίδραση της ΔΙΣ έρχεται ως απάντηση σε αναφορές του Τύπου –μεταξύ των οποίων και τίτλοι περί «πρώτου POS σε παγκάρι ναού στο Κολωνάκι»– που είχαν προκαλέσει εντυπώσεις και προβληματισμούς στην κοινή γνώμη και στους κόλπους των πιστών.

Η Ιερά Σύνοδος για την έκθεση στην Εθνική Πινακοθήκη

Στο πλαίσιο της ίδιας συνεδρίασης, η Ιερά Σύνοδος τοποθετήθηκε και για την έκθεση «Η σαγήνη του αλλόκοτου» στην Εθνική Πινακοθήκη, εκφράζοντας την έντονη ενόχλησή της για έργα που, όπως σημειώνει, «διακωμωδούν το θρησκευτικό αίσθημα των ορθοδόξων χριστιανών» και «κακοποιούν τη βυζαντινή αγιογραφία».

Η ΔΙΣ κάνει λόγο για «αντιχριστιανικές πράξεις βίας» που διαδραματίστηκαν στον χώρο της έκθεσης, αλλά και για «επικοινωνιακή διαχείριση αδιαλλαξίας» από πλευράς διοίκησης της Πινακοθήκης, η οποία προχώρησε σε επανέκθεση των έργων και ημερίδα διαλόγου μετά από αντιδράσεις.

Μετά τις έντονες αντιδράσεις για τον βανδαλισμό έργων της έκθεσης, η ΝΙΚΗ προχώρησε στη αναστολή της βουλευτικής ιδιότητας του βουλευτή της Νίκου Παπαδόπουλου.

Είχε προηγηθεί η δημόσια ανταλλαγή επιθέσεων ανάμεσα στις δύο πλευρές, με τον Νίκο Παπαδόπουλο να κατηγορεί τη ΝΙΚΗ ότι τον τιμωρεί για τον βανδαλισμό στην Εθνική Πινακοθήκη και τη «Νίκη» να κάνει λόγο για «περίεργη απαίτηση να αναρτώνται στα μέσα επικοινωνίας του Κινήματος συνεντεύξεις του στις οποίες ο ίδιος εκφέρει απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς εναντίον θεσμών του Κινήματος, του Συνεδρίου και του δημοκρατικά εκλεγμένου Βουλευτηρίου».

Μάλιστα, η «Νίκη» ζητά από τον Νίκο Παπαδόπουλο να παραδώσει τη βουλευτική του έδρα στη Β’ Αθήνας, «στο Κίνημα χάρη στο οποίο εξελέγη ιδίως μετά την τοποθέτησή του ως πρώτο στη λίστα στις εκλογές του Ιουνίου 2023».

Διαβάστε επίσης

Σχόλια
Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή