ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Συνάντηση Γιακούνιν με τον Ρώσο Πατριάρχη και την οργάνωση walk free

Συνάντηση Γιακούνιν με τον Ρώσο Πατριάρχη και την οργάνωση walk free

Μια συνάντηση με σημασία πραγματοποιήθηκε στην πατριαρχική οικία στη Μόσχα ανάμεσα στον Πατριάρχη Κύριλλο τον ισχυρό άνδρα των σιδηρόδρομων στην Ρωσία Β.Γιακούνιν με την ιδιότητα του προέδρου του ιδρύματος Άγιος Ανδρέας ο Πρωτόκλητος και με τον πρόεδρο της ΜΚΟ walk free ANDREW Forrest

Στόχος της συνάντησης ήταν η εύρεση τρόπων ώστε να καταπολεμηθεί η δουλεία.

Η οργάνωση «Walk Free» ασχολείται με την καταπολέμηση της δουλείας στο σύγχρονο κόσμο διά της προσελκύσεως του ενδιαφέροντος του διεθνούς κοινού από διάφορες χώρες για το πρόβλημα αυτό.

Το «Walk Free» καλείται να προωθήσει την κινητοποίηση των επιφανών εκπροσώπων του πολιτιστικού κόσμου, του εκπαιδευτικού χώρου, των επιχειρηματιών και θρησκευτικών παραγόντων για την καταπολέμηση αυτού του κακού. Η επόμενη μάλιστα συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί με φορείς των ΜΚΟ Ελλάδας και του Β.Γιακούνιν θα γίνει στην Ελλάδα και από ότι φαίνεται θα χρηματοδοτηθεί από το ίδρυμα του Αγίου Ανδρέα του Πρωτόκλιτου.

Κατά τη διάρκεια της συναντήσεως συζητήθηκαν οι διάφορες μορφές συνεργασίας της Ρωσικής Εκκλησίας και της μη κυβερνητικής οργανώσεως «Walk Free».

Ο Αγιώτατος Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών Κύριλλος τόνισε τη σημασία της συνεργασίας αυτής της οργανώσεως με το Τμήμα Εξωτερικών Εκκλησιαστκών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας.

Σχετικές ειδήσεις