Πιστοί προσκύνησαν τον τάφο του γέροντα Παΐσιου (pics)

Newsbomb

Με υπομονή στάθηκαν στην ουρά εκατοντάδες πιστοί για να προσκυνήσουν στον τάφο του γέροντος Παϊσίου, ο οποίος κατετάγη στο Αγιολόγιο της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Η Μονή του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης, γέμισε απο πολίτες κάθε ηλικίας χθες, Κυριακή 18 Ιανουαρίου, καθώς εκεί είναι ενταφιασμένος ο αγιορείτης μοναχός.

Κάποιοι μάλιστα από τους παραβρισκόμενους είχε τύχει να γνωρίσουν τον γέροντα Παϊσιο, οι περισσότεροι πάντως είχαν ακούσει γι’ αυτόν και για τη ζωή του.

«Πόλος έλξης» η Μονή Αγίου Ιωάννη


Άνθρωποι κάθε ηλικίας και εθνικότητας συρρέουν στο μοναστήρι καθημερινά, όχι μόνο από τη Βόρεια Ελλάδα, αλλά και από τα Βαλκάνια και τη μακρινή Ρωσία.

Ο μοναχός Παΐσιος γνωστός στο 'Αγιον 'Όρος ως θαυματουργός και θεραπευτής, αγιοκατατάχθηκε από τη Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου στις 13 Ιανουαρίου 2015, 21 χρόνια μετά τον θάνατό του το 1994, όταν -με βάση τούς κανόνες της Ορθόδοξης Εκκλησίας- απαιτείται να περάσουν τουλάχιστον 70.

Το αίτημα για την κατάταξή του στα Δίπτυχα της Ορθόδοξης Εκκλησίας ως Αγίου είχε υποβληθεί από τον μητροπολίτη Ναυπάκτου Ιερόθεο και τον Επίσκοπο Μαραθώνος Μελίτωνα.

Η αρχιερατική λειτουργία της «αγιοκατάταξης» αναμένεται να γίνει σε δεύτερο χρόνο, που θα ανακοινωθεί προσεχώς.

Πηγή φωτογραφιών: seleo.gr

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved