ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Για τις σχέσεις κράτους και Εκκλησίας συζήτησαν Ιερώνυμος- Μπαλτάς

Για τις σχέσεις κράτους και Εκκλησίας συζήτησαν Ιερώνυμος- Μπαλτάς

Να διατηρήσει το μάθημα των θρησκευτικών τον θρησκειολογικό του χαρακτήρα, ζήτησε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος από τον υπουργό Παιδείας, Αριστείδη Μπαλτά, κατά τη διάρκεια συνάντησής τους, που πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αρχιεπισκοπή, συζητήθηκε επίσης και το ζήτημα της εκκλησιαστικής εκπαίδευσης. Με βάση τις ίδιες πηγές, ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας έθεσε το θέμα της πρόσληψης εφημέριων, καθώς το προηγούμενο διάστημα σημειώθηκαν πολλές συνταξιοδοτήσεις, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν κενά σε πολλές μητροπόλεις.

Η συνάντηση κράτησε περισσότερο από μία ώρα και σε αυτήν συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν στις σχέσεις Εκκλησίας και Κράτους.
Ο υπουργός Παιδείας χαρακτήρισε τον Αρχιεπίσκοπο «σοφό», ενώ σημείωσε ότι έχει ήδη θεσμοθετηθεί μία επιτροπή που θα συζητά ανά τακτά διαστήματα τα προβλήματα που αφορούν στην Εκκλησία και τη σχέση της με την Πολιτεία.

mpaltas ieronymos

«Ο διάλογος θα ξεκινήσει το συντομότερο δυνατόν, και θα βάλουμε σε τάξη τα πολλά και ενδιαφέροντα ζητήματα που έθεσε ο αρχιεπίσκοπος και που νομίζω ότι μπορούν να συζητηθούν και λύνονται κατά το δυνατόν δεδομένων και των οικονομικών κα των υπόλοιπων συνθηκών στη χώρα» ανέφερε ο κ. Μπαλτάς.

Από την πλευρά του, ο αρχιεπίσκοπος, αναφερόμενος στον υπουργό Παιδείας, σημείωσε πως «όλοι γνωρίζουμε τις εμπειρίες του, τις γνώσεις του και το ενδιαφέρον του για το καλό του τόπου μας» και προσέθεσε: «Μας δόθηκε η ευκαιρία να κάνουμε μια γενική επισκόπηση γύρω από το θέμα των σχέσεων Εκκλησίας-Κράτους. θέλω να τονίσω ότι το πνεύμα ήταν άριστο και προοιωνίζεται καλές σχέσεις και καλά αποτελέσματα».

Επιμέλεια: Π. Βονάτσου

Σχετικές ειδήσεις