ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος: Καταδίκασε το μακελειό στην Κένυα

Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος: Καταδίκασε το μακελειό στην Κένυα

«Παράλογη ενέργεια τυφλής τρομοκρατικής βίας» χαρακτηρίζει ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής Θεόδωρος Β΄, την επίθεση στο πανεπιστήμιο της Γκαρίσα με 148 θύματα.

Αυτές οι αποτρόπαιες ενέργειες ισοδυναμούν με πλήρη απαξίωση της αξίας του ανθρωπίνου προσώπου και στρατεύονται εναντίον του δικαιώματος κάθε ανθρώπου ελεύθερα να θρησκεύει. Πλήττουν κατά τρόπο τραγικό τη χριστιανική κοινότητα της χώρας», σημειώνει ο κ. Θεόδωρος.

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας εκφράζει συλλυπητήρια προς τον Πρόεδρο της Κένυας και προσθέτει: «Διατρανώνοντας την πλήρη αντίθεσή μας σε κάθε απάνθρωπη ενέργεια τρομοκρατίας, κινουμένη εκ κινήτρων θρησκευτικής δυσανεξίας, εκφράζουμε προς την Προεδρία και τον λαό της Κένυας τα πλέον θερμά συλλυπητήριά μας, συμμετέχουμε στο εθνικό πένθος και συμπαραστεκόμαστε στον ανείπωτο πόνο των οικογενειών των αθώων θυμάτων-μαρτύρων της πίστεως. Προσευχόμεθα δε διαπύρως προς τον Πανάγαθο Θεό μας να αναπαύσει τις ψυχές των αδικοχαμένων νέων και να ενισχύει τους δοκιμαζομένους οικείους τους».

Σχετικές ειδήσεις