ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Στο Φανάρι για την ονομαστική εορτή Βαρθολομαίου (10/6) εκπρόσωποι των Μητροπόλεων της Ελλάδας

Στο Φανάρι για την ονομαστική εορτή Βαρθολομαίου (10/6) εκπρόσωποι των Μητροπόλεων της Ελλάδας

Εκπρόσωποι από Ι. Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος θα πραγματοποιήσουν επίσημη 4ήμερη επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη και το Οικουμενικό Πατριαρχείο από τις 10 έως και τις 14 Ιουνίου 2015, υπό την ευθύνη και τον συντονισμό του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Της Αντιπροσωπείας ηγείται ο Μητροπολίτης Δώδωνης κ. Χρυσόστομος, Πρόεδρος του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, και συμμετέχουν επίσης οΑρχιμανδρίτης κ. Σπυρίδων Κατραμάδος, Γραμματέας, οι κ.κ. Γεώργιος-Σταύρος Κούρτης, Βασίλειος Τζέρπος και Χρήστος Πετρέας, Μέλη του Συνοδικού Γραφείου, καθώς και κληρικοί-εκπρόσωποι της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των Ι. Μητροπόλεων Θηβών, Μεσογαίας, Καισαριανής, Μεσσηνίας, Δημητριάδος, Ιλίου, Καρπενησίου, Κορίνθου και Λευκάδος.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της Αντιπροσωπείας στην Κωνσταντινούπολη, τα μέλη της θα επισκεφθούν την έδρα του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου και το απόγευμα της Τετάρτης 10 Ιουνίου 2015 θα έχουν επίσημη συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, εξ αφορμής και της Ονομαστικής Του Εορτής.

Κατά την παραμονή τους στην Κωνσταντινούπολη τα μέλη της Αντιπροσωπείας θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να επισκεφθούν και άλλα μνημεία της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού, όπως την Αγία Σοφία, τη Μονή της Χώρας, την Θεολογική Σχολή της Χάλκης, τη Μεγάλη του Γένους Σχολή κ.λπ.

Πηγη romfea.gr

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων