ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Μητροπολίτης Πειραιώς: Ζούμε σε μία εποχή που αγωνίζεται να απενοχοποιήσει την αμαρτία

Μητροπολίτης Πειραιώς: Ζούμε σε μία εποχή που αγωνίζεται να απενοχοποιήσει την αμαρτία

Σήμερα, Κυριακή 12 Ιουλίου 2015, τελέστηκε η εορτή στον Ι.Ν. Αγίου Κωνσταντίνου & Ελένης Πειραιώς, στο εσωτερικό του οποίου, φυλάσσεται η Ιερά Εικόνα της Παναγίας Τριχερούσας, που αποτελεί πιστό αντίγραφο της εικόνας της Ιεράς Μονής Χιλανδαρίου Αγίου Όρους.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε, ο οικείος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, ενώ συλλειτούργησαν ιερείς από όμορες ενορίες.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στο ιστορικό της εορτής και στην ομολογία πίστεως από τον Άγιο Ιωάννη τον Δαμασκηνό.

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι: "Ζούμε σε μία εποχή, που αγωνίζεται δαιμονικά να απενοχοποιήσει την έννοια της αμαρτίας. Να την υψώσει σαν ιδεολογία, να την καταστήσει ως ανθρώπινο δικαίωμα. Η αμαρτία όμως είναι, η αιτία της κακοδαιμονίας, της πληγής, του πόνου, της οδύνης του κόσμου."

Και συνέχισε λέγοντας: "Για αυτό ακριβώς καμία ιατρική τέχνη, καμία κοσμική δύναμη δεν μπορούν να νικήσουν την αμαρτία, παρά μόνο ο αιώνιος Θεός. Η αμαρτία δεν είναι τρόπος διαφορετικότητας, ζωής ή δείγμα ελευθερίας, παρά αιτία θανάτου. Η θεραπεία του παραλύτου στο σημερινό Ευαγγέλιο, αποτελεί τη μεγαλύτερη εκδήλωση της θεϊκής αγάπης, η οποία στηρίζεται στην συγχώρεση των αμαρτιών. Για ότι υποφέρει στη ζωή του ο άνθρωπος, ευθύνεται ο ίδιος."

Έκλεισε τον Θείο Λόγο του, λέγοντας πως: " Έχουμε δυνατή αγάπη, που μας συντροφεύει στη ζωή μας, τον Θεό μας."

Τον γενικό συντονισμό της πανηγύρεως είχε ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού, Πρωτοπρεσβύτερος π. Ιωάννης Παναγιώτου.

πηγη romfea.gr

Δείτε εδώ όλες τις εξελίξεις για το Eurogroup

Σχετικές ειδήσεις