ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Κύπρος: Θεία Λειτουργία για πρώτη φορά από το 1974 στο κατεχόμενο Παλαίκυθρο

Κύπρος: Θεία Λειτουργία για πρώτη φορά από το 1974 στο κατεχόμενο Παλαίκυθρο

Για πρώτη φορά μετά την εισβολή του 1974 τελέστηκε Θεία Λειτουργία την Κυριακή 16 Αυγούστου στη μισοερειπωμένη εκκλησία της Παναγίας του κατεχόμενου χωριού Παλαίκυθρο, 10 χιλιόμετρα ανατολικά της Λευκωσίας, επί του παλαιού δρόμου προς την Αμμόχωστο.

Εκατοντάδες κάτοικοι μετέβησαν στο κατεχόμενο χωριό, με άρτους και λαμπάδες και προσευχήθηκαν για την επιστροφή στα σπίτια τους.

Της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προέστη ο επίσκοπος Νεαπόλεως Πορφύριος, ο οποίος τόνισε ότι σήμερα χαίρονται όχι μόνο οι ζωντανοί κάτοικοι του χωριού, αλλά και οι κεκοιμημένοι.

«Σήμερα τα κεριά που ανάβουν στην Εκκλησία δίνουν την ελπίδα ότι θα διασκορπιστεί σύντομα το σκοτάδι στη νήσο μας και θα έλθει η λύση του Κυπριακού», είπε ο Επίσκοπος.

Στη λειτουργία παρέστη ο μουφτής της Κερύνειας Φουάτ Τοσούν, ο οποίος ευχήθηκε ο Θεός να βοηθήσει τους χριστιανούς και τους μουσουλμάνους σύντομα να επανενώσουν την πατρίδα τους.

Μετά το πέρας της Λειτουργίας οι κάτοικοι του χωριού περπάτησαν στους δρόμους του Παλαικύθρου, αναζητώντας τα σπίτια τους, πολλά από τα οποία έχουν κατεδαφιστεί.

Σχετικές ειδήσεις