ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Τρίκαλα Κορινθίας: Εορτή του Αγ. Γερασίμου του νέου Ασκητού

Τρίκαλα Κορινθίας: Εορτή του Αγ. Γερασίμου του νέου Ασκητού

Στα Άνω Τρίκαλα Κορινθίας, έκανε λειτουργία ο Μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος κατά τον εορτασμό της μνήμης του Αγ. Γερασίμου του νέου Ασκητού..

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 15 Αυγούστου 2015, το απόγευμα, τέλεσε Πανηγυρικό Εσπερινό στο Ι. Ησυχ. Αγ. Γερασίμου Λουτρακίου, με την συμμετοχή της Αδελφότητος αλλά και πολλών πιστών, στους οποίους ομίλησε διδακτικά για τον βίο του Αγίου και την σημαντικότητά του για την Τοπική μας Εκκλησία.

Την Κυριακή, 16 Αυγούστου 2015, ο Μητροπολίτης μετέβη στην Συνοικία των Άνω Τρικάλων και στον εκεί Ι. Προσκυνηματικό Ναό τον επ’ ονόματι του Αγ. Γερασίμου και τέλεσε την πανηγυρική Θ. Λειτουργία, στην οποία παρευρέθη και ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος.

Την διακονία του λόγου παρεχώρησε ευγενώς στον Καθηγητή της Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Απόστολο Νικολαΐδη, ο οποίος πρόθυμα καθ’ όλο το διάστημα του Δεκαπενταυγούστου συνόδευσε τον Σεβασμιώτατο στην περιοδεία του στους επ’ ονόματι της Θεοτόκου τιμώμενους Ι. Ναούς και Ι. Μονές της Μητροπολιτικής μας επαρχίας.

Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας ακολούθησε Λιτανεία της Ι. Εικόνος του Αγίου πέριξ του Ι. Ναού αλλά και στην οικία Του, το «Αρχοντικό των Νοταράδων», στην οποία τελέστηκε δέηση.

ΠΗΓΗ romfea.gr

Ρoή Ειδήσεων