ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Στη Ζάκυνθο ο Παυλόπουλος για τις εκδηλώσεις του πολιούχου του νησιού Αγ. Διονυσίου

Στη Ζάκυνθο ο Παυλόπουλος για τις εκδηλώσεις του πολιούχου του νησιού Αγ. Διονυσίου

Στη Ζάκυνθο θα βρεθεί τη Δευτέρα, 24 Αυγούστου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος θα παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις του πολιούχου του νησιού, Αγίου Διονυσίου, αποδεχόμενος την επίσημη πρόσκληση που του απηύθυναν οι μητροπολίτες Ζακύνθου, Διονύσιος και Δωδώνης, Χρυσόστομος.

Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι Αρχές του νησιού, προκειμένου να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την υποδοχή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Σήμερα, συγκαλείται σύσκεψη στη Μητρόπολη για να ρυθμιστούν οι οργανωτικές λεπτομέρειες για την εορτή του πολιούχου και τη φιλοξενία του κ. Παυλόπουλου, ενώ αύριο το βράδυ, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου θα αποφασιστεί η ανακήρυξη του Προέδρου της Δημοκρατίας ως επίσημου δημότη του νησιού.

Τον κ. Παυλόπουλο θα υποδεχτούν στο αεροδρόμιο «Διονύσιος Σολωμός» ο δήμαρχος Ζακύνθου, Παύλος Κολοκοτσάς, ο ανώτερος στρατιωτικός διοικητής, διοικητής της 117 Πτέρυγας Μάχης με έδρα την Ανδραβίδα, Κωνσταντίνος Δελημπάσης και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής.

Αμέσως μετά την άφιξή του στο νησί, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επισκεφτεί τον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου, όπου θα τον υποδεχτούν οι δύο μητροπολίτες. Θα ακολουθήσει η ξενάγησή του στο Εκκλησιαστικό Μουσείο του ναού και αμέσως μετά ο κ. Παυλόπουλος θα βρεθεί στο Πνευματικό Κέντρο, όπου θα πραγματοποιηθεί η ειδική τελετή ανακήρυξής του σε επίτιμο δημότη Ζακύνθου. Το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί επίσημο γεύμα προς τιμήν του στο ξενοδοχείο Eleon, στο Τραγάκι, ενώ το απόγευμα θα παρακολουθήσει τη θεία λειτουργία και τη λιτάνευση του σεπτού λειψάνου του Αγίου Διονυσίου στην πόλη της Ζακύνθου.

Ο κ. Παυλόπουλος θα αναχωρήσει αεροπορικώς το βράδυ της Δευτέρας.

Σχετικές ειδήσεις