ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας στη Σιβηρία

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας στη Σιβηρία

O Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος Β΄, στα πλαίσια της προσκυνηματικής περιοδείας του σε πολλά μοναστήρια και επαρχίες της Ρωσίας, επισκέφθηκε την πόλη του Ιρκούτσκ στην Σιβηρία, φιλοξενούμενος του Μητροπολίτου Ιρκούτσκ Βαντίμ.

Στην πόλη αυτή προσκύνησε το Σκήνωμα του ιεραποστόλου Αγίου Ιννοκεντίου.

Εν συνεχεία, τις επόμενες ημέρες αφίχθη στην πόλη του Αικατερίνμπουργκ στα Ουράλια Όρη όπου τον υπεδέχθη ο Μητροπολίτης Κύριλλος, τον οποίο ο Μακαριώτατος γνωρίζει από υποδιάκονο την εποχή που ήταν Έξαρχος στην Οδυσσό.

Στην επαρχία αυτή, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος είχε συνάντηση με τον Κυβερνήτη της Κομητείας των Ουραλίων και έδωσε τηλεοπτική συνέντευξη στο διεθνές τηλεοπτικό κανάλι SOYUZ, όπου είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τις ιεραποστολικές δραστηριότητες του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Αφρικανική Ήπειρο.

Επίσης, επισκέφθηκε τον τόπο εκτελέσεως και ταφής της Τσαρικής Οικογένειας, κάνοντας την ακόλουθη δήλωση προς τους δημοσιογράφους: «Σήμερα στεκόμαστε με σεβασμό μπροστά στους τάφους των τελευταίων τσάρων για να αποτίσουμε φόρο τιμής στα εκατομμύρια εκείνων που δεν θυσίασαν την πίστη τους στο βωμό της κυρίαρχης πολιτικής ιδεολογίας. Σήμερα επιβεβαιώνουμε με την παρουσία μας εδώ ότι, όποτε επιχειρήθηκε ο αφανισμός της Εκκλησίας, η Εκκλησία όχι μόνο δεν εξαφανίστηκε, αλλά, με τη βοήθεια του Θεού, αναγεννήθηκε και μεγαλούργησε πνευματικά».

Την παραμονή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου χοροστάτησε κατά την ακολουθία του εσπερινού, του όρθρου και των εγκωμίων της Υπεραγίας Θεοτόκου στον Καθεδρικό Ναό του Αικατερίνμπουργκ και επισφράγησε το ιεραποδημητικό ταξίδι του στη Ρωσία με την επίσκεψη στην Ιερά Μονή Αγίας Σκέπης στη Μόσχα, όπου φυλάσσονται τα ιερά Λείψανα της Οσίας Ματρώνας της Αόμματης.

πηγη romfea.gr

Σχετικές ειδήσεις