ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Στη Ρωσία η εικόνα της Παντάνασσας που αγιογραφήθηκε στο Άγιον Όρος

Στη Ρωσία η εικόνα της Παντάνασσας που αγιογραφήθηκε στο Άγιον Όρος

Σήμερα 5 Σεπτεμβρίου, στην Ιερά Μονή Αγίου Δανιήλ κληρικοί και ενορίτες θα υποδεχτούν πανηγυρικά αντίγραφο από την εικόνα της Μητέρας του Θεού "Vsetsaritsa" το οποίο αγιογραφήθηκε ειδικά για τη Ρωσία στο Άγιον Όρος και συγκεκριμένα στη Μονή Βατοπεδίου- με την ευλογία του Ηγουμένου Εφραίμ-όπου φυλάσσεται η θαυματουργή εικόνα "Vsetsaritsa."

Κατά την άφιξη της εικόνας στο Μοναστήρι Danilov θα πραγματοποιηθεί πομπή προς τον καθεδρικό ναό της Αγίας Τριάδας της μονής και παρουσία της μοναστικής αδελφότητας θα ψαλλούν σχετικοί ύμνοι.

Στο Μοναστήρι Danilov η εικόνα θα μείνει μέχρι τον Οκτώβριο και στη συνέχεια θα μεταφερθεί με την ευλογία του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλου στην περιοχή Ruza της περιοχής της Μόσχας για μόνιμη παραμονή.

Η εικόνα της Μητέρας του Θεού "Vsetsaritsa" (στα ελληνικά - "Παντάνασσα") είναι ιδιαίτερα γνωστή ειδικά για όσους αναζητούν βοήθεια περί ατόμων με σοβαρές ασθένειες, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου.

Η εικόνα απεικονίζει την Παναγία με ένα κόκκινο ένδυμα, καθισμένη σε βασιλικό θρόνο κρατώντας στα χέρια της το Θείο Βρέφος που κρατά ειλητάριο στο αριστερό του χέρι και με το δεξί ευλογεί. Δεξιόχειρας Στο βάθος, δείχνει δύο αγγέλους που ευλαβικά σκιάζουν με τα φτερά τους την αγνή παρθένο.

Σχετικές ειδήσεις