ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Περιφορά των λειψάνων της Αγίας Σοφίας

Περιφορά των λειψάνων της Αγίας Σοφίας

Με λαμπρότητα τελέστηκε χθες Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015 η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας Ψυχικού.

Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Μητροπολίτης Βελεστίνου Δαμασκηνός, πλαισιοούμενος από τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αρχιμ. Ιωννίκιο Κουλιανόπουλο και συνεφημερίους του Αρχιμ. Χριστόδουλο Κλαδίτη και Πρεσβ. Γεώργιο Χριστοδούλου καθώς και τον π. Αναστάσιο πατέρα του π. Ιωαννίκιου.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η έξοδος και η περιφορά των Ιερών Λειψάνων της Αγίας Σοφίας και των θυγατέρων της, Πίστης, Ελπίδας και Αγάπης ενώ τελέστηκε δέηση μπροστά στο προσκυνητάρι όπου εναπόθεσαν το σκεύος με τα Ιερά Λείψανα.

Η εναρκτήριος αυτή Θεία Λειτουργία των πολυήμερων πνευματικών εκδηλώσεων του Ιερού Ναού πρός τιμήν της Αγίας Σοφίας και των θυγατέρων της Πίστης, Ελπίδας και Αγάπης θα κορυφωθεί με τον Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό την Παραμονή της εορτής της Αγίας καθώς και την Αρχιερατική πανηγυρική Θεία Λειτουργία όπου θα τελεστεί ανήμερα της εορτής της Αγίας Σοφίας στον ομώνυμο Ιερό Ναό του Ψυχικού.

Να αναφερθεί ότι καθημερινά στον Ιερό Ναό θα τελούνται λατρευτικές συνάξεις, ακολουθίες και ομιλίες μέχρι το πέρας των εορταστικών εκδηλώσεων την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015 όπου θα τελεστεί κτητορικό μνημόσυνο για τους κτήτορες του Ιερού Ναού.

Τέλος τα Ιερά Λείψανα θα παραμείνουν προς προσκύνηση καθ' όλη την διάρκεια των λατρευτικών εκδηλώσεων του Ιερού Ναού.

πηγη Romfea.gr

Σχετικές ειδήσεις