ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Γέμισε από πιστούς η Αγία Σοφία στο Νέο Ψυχικό

Γέμισε από πιστούς η Αγία Σοφία στο Νέο Ψυχικό

Εκατοντάδες πιστοί τίμησαν σήμερα, Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου την εορτή της Αγίας Σοφίας και των Θυγατέρων της, Πίστεως, Αγάπης και Ελπίδος στον ομώνυμο Ιερό Ναό στο Νέο Ψυχικό.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Μητροπολίτης Χαλκίδος Χρυσόστομος, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αρχιμ. Ιωαννίκιο Κουλιανόπουλο και πλειάδα κληρικών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών καθώς και άλλων Ιερών Μητροπόλεων.

Να αναφερθεί ότι η πανηγυρική Θεία Λειτουργία τελέστηκε παρουσία των τοπικών αρχών και πλήθους πιστών οι οποίοι και σήμερα κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό για να τιμήσουν την Αγία Σοφία.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ο οποίος αναφέρθηκε στον βίο και το μαρτύριο της Αγίας Σοφίας και των θυγατέρων της, Πίστεως, Αγάπης και Ελπίδος τονίζοντας ότι παρόλο το νεαρό της ηλικίας τους, δεν δείλιασαν μπροστά στο μαρτύριο και δεν πρόδωσαν την πίστη τους στον Χριστό.

Επίσης αναφέρθηκε και στις σύγχρονες οικογένειες τονίζοντας ότι θα πρέπει να παραδειγματιστούν από την Αγία Σοφία για την ανατροφή πού έδωσε στις θυγατέρες της υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά πως: ''Αυτή η Αγία Μητέρα έρχεται σήμερα να κρίνει τις δικές μας τάσεις και επιλογές και τις δικές μας στάσεις ζωής''.

Τέλος ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αρχιμ. Ιωαννίκιος Κουλιανόπουλος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την παρουσία του, όλους τους κληρικούς που πλαισίωσαν τον Μητροπολίτη Χαλκίδος στην Θεία Λειτουργία αλλά και τους εκατοντάδες ενορίτες που γέμισαν τον Ιερό Ναό και στηρίζουν έμπρακτα το έργο της ενορίας.

ΠΗΓΗ romfea.gr

Σχετικές ειδήσεις